Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-03 16:20:02 +0300 Cele 7 lucruri pe care nimeni nu vrea să le audă atunci când dorește să aibă un copil și nu poate. Când nu poți rămâne însărcinată...

Când nu poți rămâne însărcinată...

Când nu poți rămâne însărcinată... 470 900
Cele 7 lucruri pe care nimeni nu vrea să le audă atunci când dorește să aibă un copil și nu poate.

Să încerci să rămâi însărcinată... Deși sună simplu, este un proces complicat, care uneori poate deveni anevoios și extenuant. Sunt tot mai multe femeile care se străduiesc luni sau ani de zile pentru a rămâne însărcinate, fapt care ar trebui să dea de gândit celor din jur înainte să lanseze un comentariu nepotrivit sau să adreseze o întrebare inadecvată.

Foarte mult femei se lovesc de insensibilitatea și incapacitatea oamenilor de a empatiza cu situația dificilă prin care trec. Chiar dacă oamenii au la bază intenții bune, e cam greu pentru o persoană care se străduiește de luni de zile să rămână pozitivă în timp ce înregistrează eșec după eșec să vadă acest aspect. Tocmai de aceea este de datoria celor din jur să evite situații prin care pot răni sau ofensa o femeie care încearcă să rămână gravidă și nu reușește.

Mai jos, vei putea descoperi cele mai frecvente 7 lucruri pe care femeile care încearcă să conceapă nu doresc să le audă.

1. Relaxează-te! Nu te mai strădui atât de tare!

De regulă, toată lumea are răbdare și este calmă în primul an. Însă, în momentul în care trec lunile și nimic nu pare să se schimbe, este foarte dificil să rămâi pozitiv și mai ales relaxat.

2. De ce nu adopți?

La fel ca și conceperea unui copil, adopția reprezintă un subiect delicat și complicat în care sunt - sau ar trebui să fie - implicați DOAR părinții copilului. Sunt o mulțime de factori care ar putea împiedica un cuplu să adopte (deși poate își dorește), însă motivele sunt personale și dacă aceștia au decis că adopția nu este momentan o soluție, atunci decizia trebuie respectată fără a fi adresate întrebări adiționale.

3. Te-ai rugat?

Această întrebare sfidează și jignește în egală măsură, deoarece sugerează într-o manieră fină că cei 2 ar avea probleme reproductive pentru că nu comunică suficient sau eficient cu divinitatea.

4. Cine e de vină? Tu sau el?

Nimeni. Nimeni nu este cu adevărat de vină pentru problemele reproductive. O astfel de întrebare nu face decât să rănească sentimentele și orgoliul unor persoane care sunt deja afectate din cauza insuccesului.

5. Nu orice femeie trebuie să aibă un copil.

O astfel de remarcă poate lăsa răni adânci, mai ales în sufletul unei femei care își dorește cu ardoare să aibă un copil și nu reușește.

6. Cel puțin nu ai un copil bolnav.

De parcă ar fi doar 2 opțiuni: să ai un copil bolnav sau să nu ai deloc.

7. Se va întâmpla atunci când te aștepți mai puțin.

Sigur, au existat cazuri în care femeile au rămas însărcinate la scurt timp după ce au renunțat la ideea că ar mai putea face vreodată un copil, însă ele sunt niște fericite excepții. Regula o reprezintă femeile care se străduiesc ani la rând cu tratamente de fertilizare și nu reușesc să rămână însărcinate.

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI