Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-22 15:21:16 +0200 Ultimele studii arată că riscurile la care te expui atunci când faci curățenie sunt uriașe. Învață cum să ai grijă de tine și de familia ta! Poate dăuna curățenia?

Poate dăuna curățenia?

Poate dăuna curățenia? 470 900
Ultimele studii arată că riscurile la care te expui atunci când faci curățenie sunt uriașe. Învață cum să ai grijă de tine și de familia ta!

Chiar dacă un mediu curat este esențial în dezvoltarea armonioasă a copilului tău, este important de știut că excesul de curățenie este contraindicat. În continuare, vei putea vedea cum este indicat să folosești produsele de curățate, cum să le selectezi și ce trebuie să eviți atunci când faci curățenie.

Cât de periculoase sunt produsele de curățare? Acestea pot cauza:

  • Dureri de cap;
  • Greață;
  • Dificultăți respiratorii;
  • Dermatită;
  • Alergii;
  • Iritații ale ochilor, nasului și/sau ale gâtului;
  • Oboseală ușoară;
  • Probleme în coordonarea mișcărilor;
  • Probleme cardiace;
  • Boli ale ficatului și/sau rinichilor;
  • Daune la nivelul sistemului nervos central;
  • Diverse tipuri de cancer.

Dacă de fiecare dată când cureți casa te simți amețită, bolnavă, simți că respiri mai greu, etc. atunci trebuie să regândești maniera în care cureți casa.

Cauza

Ingredientele chimice pe care le conțin produsele de curățare se ascund în alergii, dermatite, etc.

La ce ar trebui să fii atentă?

La înălbitori și toți detergenții care conțin clor. Clorul este componenta chimică cea mai periculoasă a produselor de curățare, mai ales atunci când este inspirat și nu se ia în considerare doza recomandată pentru curățenie sau contraindicațiile privind mixul de produse de curățare. În aceste cazuri, se pot declanșa reacții care produc clor gazos și acid clorhidric. Aceste substanțe cauzează iritații la nivelul sistemului respirator și în cazuri extreme pot duce la pneumonie sau edem pulmonar. În loc de înălbitori, puteți utiliza oxigenați pe bază de albire (de exemplu: peroxid de hidrogen, adică peroxid) sau înălbitori cu sodiu care eliberează oxigen atunci când sunt dizolvați în apă fierbinte.

Detergenți pentru curățare generală deoarece conțin fenoli care afectează sistemul de reproducere. Așadar, vă recomandăm să folosiți rar astfel de detergenți.

Detergenți și emolienți pentru mașina de spălat, deoarece conțin substanțe care de multe ori cauzează sensibilitate chimică (manifestată prin simptomele unei răceli). Dacă vă dați seama că aveți sensibilitate chimică (hainele spălate cauzează mâncărime și strănut), înlocuiți detergenții convenționali cu produse ecologice care conțin ingrediente naturale și detergenți care se bazează pe săpun. De asemenea, nu mai utilizați emoliente și alegeți următoarea soluție naturală: turnați 6 picături de lavandă sau lămâie în ultima etapă a procesului de spălare.

Detergenți lichizi de vase, deoarece conțin substanțe antibacteriene care sunt inutile, dacă sunt păstrate normele minime de igienă, dar și periculoase. Unele produse antibacteriene conțin antibioticul numit triclosan care este foarte periculos mai ales pentru copii.

Blocuri de toaletă parfumate, pentru că ele conțin para-compus clorurat care este considerat periculos pentru ficat și suspectat de carcinogeneză. Aceeași substanță este prezentă în dispozitivele pentru uciderea moliilor care pot fi înlocuite cu lavandă. La fel de amenințătoare sunt substanțele chimice găsite în odorizante.

Insecticidele, deoarece conțin diclormetan care este asociat cu apariția durerilor de cap, greață, aritmii cardiace și dermatite. În loc de insecticide comerciale convenționale, puteți alege următoarele soluții:

- busuioc, cuișoare, frunze de pătrunjel, oțet sau coji de ceapă - pentru a scăpa de muște și țânțari;

- coji de castravete - pentru a ține gândacii departe de casă;

- ulei de lavandă sau oțet - pentru a înlătura furnicile.

Curățarea uscată. Ca cele mai multe curățătorii chimice folosește percloretilen (un produs chimic cunoscut sub numele de PERC). Cel mai bine este să se evite curățarea chimică, iar atunci când acest lucru nu este posibil, să se aerisească hainele timp de 24 de ore de la spălarea acestora.

Sfaturi

- Citește cu atenție ingredientele produselor de curățare pe care ai de gând să le utilizezi. Alege-le pe acelea care conțin săpun, bicarbonat de sodiu sau oțet.

- Nu amesteca niciodată detergenții.

- Folosește fiecare produs numai în scopul în care este destinat și în conformitate cu instrucțiunile.

- Când cureți casa, poartă mănuși, încercă să nu respiri vaporii eliberați de detergenții și ia de multe ori pauze pentru a inspira aer curat. Efectuează curățenia cu ferestrele deschise și păstrează-le deschise ceva timp după finalizarea curățeniei.

- Asigură-te că atât copiii, cât și animalele de companie nu au acces la detergenți.

- Nu utiliza nici un detergent chimic sau produs de curățat chimic pe tot parcursul sarcinii și alăptării.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI