Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-04 10:36:35 +0300 Deși este unul din aliatul zilnic al femeilor, cafeaua poate dăuna în perioada sarcinii, dacă nu este consumată cu moderație. Cafeaua și sarcina

Cafeaua și sarcina

Cafeaua și sarcina 470 900
Deși este unul din aliatul zilnic al femeilor, cafeaua poate dăuna în perioada sarcinii, dacă nu este consumată cu moderație.

Consumul de cofeină în timpul timpul sarcinii reprezintă o dilemă nutritivă pentru foarte multe femei. Însă, în ultima perioadă, tot mai multe studii dovedesc că dacă este consumată cu moderație (1-2 cești pe zi) cafeaua nu afectează fertilitatea sau sarcina unei femei.

Cele mai recente studii indică următoarele efecte ale consumului de cafea în timpul sarcinii:

Cafeaua și fertilitatea: Chiar dacă studiile anterioare au arătat că fertilitatea este afectată de cofeină, cele mai recente date științifice arată că un consum moderat de cafea (1 ceașcă pe zi) este irelevant pentru capacitatea de a concepe. În principal, fertilitatea redusă are de-a face cu masa de grăsime a corpului, activitatea fizică excesivă, stresul, fumatul și malnutriția.

Cafeaua și grețurile matinale: Grețurile matinale sunt tipice sarcinii, datorându-se în această perioadă creșterii hormonilor de sex feminin. În plus, femeile gravide cu grețuri matinale simt deja repulsie pentru produse alimentare și băuturi care conțin cafeină. Astfel, aportul crescut de lichide (apă) și consumul de alimente solide (de exemplu: biscuiți, orez, paste) este foarte recomandat.

Cafeaua și alăptatul: Este important ca femeile care alaptează să fie atente cu alimentele pe care le consumă, pentru a nu contribui la modificarea cantității și calității laptelui matern. Consumul moderat de cofeină nu are nici un impact în alăptare, deoarece cantitatea de cofeină care trece în lapte este minimă și nu afectează copilul. Cu toate acestea, o cantitate mare de cofeină poate duce la slăbiciune și o nutriție greșită a copilului. Astfel, este recomandat consumul moderat de cafea și întotdeauna cu 1-2 ore înaintea alăptării.

Care este doza optimă de cofeină care poate fi consumată în timpul sarcinii?

• Valoarea recomandată variază de la persoană la persoană, în funcție de sensibilitatea fiecăreia. Prin urmare, este important să vă adresați medicului dumneavoastră în privința acestui aspect.

• Doza zilnică maximă recomandată este de 1-2 cești de cafea.

Dacă beți mai multe cafele decât este cazul, urmați aceste sfaturi:

• Reduceți treptat ceștile de cafea consumate.

• Încercați să înlocuiți cafeaua standard cu cea decofeinizată. O idee bună este aceea de a crea un mix între cafeaua standard și cea fără cofeină.

• Nu beți mai mult de 2 cești de cafea în timpul sarcinii. Dacă vreți mai mult, alegeți cafeaua decofeinizată.

Pentru întrebări suplimentare este indicată consulatarea medicului specialist.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI