Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-09 17:10:08 +0200 Află la ce trebuie să fie atent orice părinte atunci când vine vorba de nutriția copilului, mai exact la alimentele care trebuie oferite cu prudență și cele care trebuie excluse din dieta unui copil. Ce nu ar trebui să mănânce copilul?

Ce nu ar trebui să mănânce copilul?

Ce nu ar trebui să mănânce copilul? 470 900
Află la ce trebuie să fie atent orice părinte atunci când vine vorba de nutriția copilului, mai exact la alimentele care trebuie oferite cu prudență și cele care trebuie excluse din dieta unui copil.

Riscul de sufocare, reacțiile alergice, dinții imperfecți și, desigur, sistemul digestiv al copilului, care este încă neformat, pun mai multe restricții asupra a ceea ce poate consuma un copil. Să vedem la ce trebuie să fie atent orice părinte atunci când vine vorba de nutriția copilului, mai exact la alimentele care trebuie oferite cu prudență și cele care trebuie excluse din dieta unui copil.

Alimente interzise copiilor de până în 4 ani:

Mezeluri - Evită condimentele, mirodeniile, grăsimile și alimentele procesate ca salamul și șunca.

Nucile – Acestea se pot lipi de gâtul copilului, existând posibilitatea de a-l sufoca. Dacă îi oferi copilului tău nuci, atunci este esențial să le zdrobești în bucăți mici. Asigură-te că este cineva în preajmă în momentul în care copilul consumă nuci.

Cofeină – Evită ceaiul și cofeina. Cofeina poate fi regăsită de asemenea în ciocolată, iar aceasta trebuie consumată cu moderație.

Băuturi carbogazoase – Nu îi oferi copilului sucuri care conțin zahăr, deoarece cauzează indigestie și afectează somnul copilului.

Porumb – Evită să oferi copilului porumb, mai ales la începutul perioadei de diversificare, atunci când abia începe să consume mâncare solidă pentru că este greu de digerat.

Sare – Sarea poate afecta funcțiile renale ale copilului, iar excesul poate conduce la hipertensiune în timp. Până când copilul împlinește un an, rinichii săi nu sunt capabili să elimine sarea cu ușurință. Mai mult, dacă bebelușul nu a luat niciodată contact cu sarea, atunci nu va considera mâncarea nesărată mai puțin gustoasă. Până la un an, copilul poate prelua mineralele esențiale din legume.

Zahăr -  Ai mare grijă cu zahărul. Fructele coapte sunt bogate în fructoză, o substanță care oferă un gust dulce. Adăugarea de zahăr face copilul să se obișnuiască cu alimente foarte dulci, fapt care crește riscul obezității, a apariției cariilor și chiar a diabetului zaharat. Dacă dorești să dai un gust dulce produselor alimentare, folosește fructe pasate (de ex. în iaurt) și apoi, după primul an, miere.

Alimente dificil de digerat – În cazul în care copilul nu este destul de dezvoltat, evită să îi oferi alimente care necesită un efort suplimentar priving masticarea și digestia. Oferă-i întotdeauna mâncare tăiată în bucăți mici pentru a evita riscul sufocării.

Ai grijă la mâncarea alterată – Nu îi oferi copilului mâncare veche de câteva zile sau care prezintă riscul de a fi alterată din cauza căldurii.

Nu îi oferi mâncare între mesele principale -  Evită să îi oferi anumite alimente între mesele principale. Acest obicei poate fi dăunător pentru apetitul și dezvoltarea copilului.

ATENȚIE!

Din pacate, foarte mulți copii din întreaga lume mor sufocați din cauza mâncării. Pentru a reduce riscul, până la vârsta de doi ani nu oferi popcorn copilului, bucăți mari de morcov, boabe de struguri, țelină, bomboane, cârnați sau alte alimente greu de mestecat, mai ales într-o formă rotundă. Toate aceste alimente trebuie pasate sau tăiate în bucăți mici pentru a evita riscul de sufocare. Totodată, asigură-te că este întotdeauna un adult prezent atunci când copilul mănâncă și nu oferi niciodată bomboane copilului sau orice fel de mâncare în timp ce se joacă, se deplasează sau este în repaus.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI