Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-09 16:27:12 +0300 Panica nu îți va fi aliat atât în timpul sarcinii, dar mai ales la naștere. Află mai multe despre cele 3 etape ale nașterii, pentru a înlătura orice frică generată de necunoscut! Cele 3 stadii ale nașterii

Cele 3 stadii ale nașterii

Cele 3 stadii ale nașterii 470 900
Panica nu îți va fi aliat atât în timpul sarcinii, dar mai ales la naștere. Află mai multe despre cele 3 etape ale nașterii, pentru a înlătura orice frică generată de necunoscut!

1. Dilatarea cervixului

Cervixul este intermediarul dintre uter și vagin și acesta este cel care va oferi semnele de care ai nevoie pentru a ști cât de aproape ești de naștere. Dilatarea cervixului are loc în 3 etape

  • Cervixul se va dilata inițial între 1 – 4 cm. Această etapă poate dura de la 6 până la 10 ore, însă nu este o regulă. Fiecare sarcină este diferită.
  • Cervixul se va dilata între 4 – 7 cm. În această etapă începe pregătirea pentru naștere. Contracțiile vor fi din ce în ce mai puternice, iar frecvența acestora va crește de asemenea.
  • Cervixul se va dilata aproape de 10 cm. Această etapă este cea mai scurtă, însă poate dura între 20 de minute și 2 ore. Contracțiile vor fi internse și te poți simți extenuată și amețită.

2. Împingerea și nașterea

După dilatarea completă a cervixului, începe etapa cea mai solicitantă. Mama trebuie să împingă pentru a naște copilul, însă întreaga experiență este copleșitoare. Gravida se simte din ce în ce mai obosită, simte că rămâne fără aer, iar contracțiile sunt din ce în ce mai dureroase.

Însă, odată ce capul copilului a ieșit, mama poate să își ia mai mult timp pentru a împinge. Nu ai de ce să îți faci probleme în privința duratei nașterii. Dacă medicul va considera că a trecut prea mult timp, există metode alternative prin care poți naște.

3. Eliminarea placentei

Acum că bebelușul s-a născut, ultima etapă o reprezintă eliminarea placentei. De obicei, această etapă durează câteva minute, fiind puțin dureroasă, însă un aspect minor în comparație cu nașterea copilului. Dacă nu vei reuși să elimini placenta de una singură, doctorul te va ajuta printr-un masaj abdominal, până când va fi posibil.

Sursă poză: Shutterstock

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători