Somonul este bogat în vitamina B1, B2, B3, B6, B12, Vitamina A și vitamina D, însă ceea ce îl face foarte valoros este conținutul ridicat de Omega-3.
Studiile arată că asupra bebelușilor efectele sunt semnificative, ajutând la dezvoltarea sistemului nervos.
Ingrediente:
• 400 grame somon proaspăt
• 3 cartofi medii
• 3 fire de ceapă verde
• 2 morcovi
• 4 linguri de drojdie inactivă
• 1 legătură de pătrunjel
• 1 legătură de mărar
• 3 linguri de ulei de măsline
Cum preparați:
1. Spălă cartofii și pune-i la fiert întregi, cu coajă;
2. Curăță ceapa și morcovii, toacă-le mărunt și sotează-le în apă 3 minute;
3. Spală somonul, curătă-l de piele și oase vizibile, taie-l cubulețe și apoi toacă-l mărunt în robotul de bucătărie;
4. Cartofii fierți și răciți îi cureți de coajă și îi razi pe răzătoarea mare;
5. Într-un bol, amestecă somonul, ceapa și morcovii sotați, cartoful ras, drojdia inactivă, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt;
6. Dacă compoziția ți se pare prea moale, mai adaugă drojdie inactivă;
7. Formează chifteluțele de 2 cm diametru, pune-le într-un vas termorezistent uns cu ulei și lasă-le în cuptorul încins la 160 grade celsius pentru 40 de minute.
Bebelușii de le vor adora.
Sursa: Eugenia Dobrescu – tehnician nutriționist
Comentarii