Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-29 16:13:12 +0300 Ai vrea să ai o persoană apropiată în sala de nașteri? Dacă da, te-ai gândit pe cine? Cine ar trebui să fie în sala de nașteri?

Cine ar trebui să fie în sala de nașteri?

Cine ar trebui să fie în sala de nașteri? 470 900
Ai vrea să ai o persoană apropiată în sala de nașteri? Dacă da, te-ai gândit pe cine?

În teorie, ai totul sub control. Geanta de maternitate este pregătită, știi cum va decurge nașterea și care va fi cursul evenimentelor, însă, trebuie să te gândești și la un aspect puțin mai sensibil: ai vrea să ai o persoană apropiată în sala de nașteri?

Sunt o mulțime de viitoare mămici care nu doresc să fie acompaniate la naștere de către nimeni, însă unele au nevoie de o figură cunoscută, de o persoană dragă care să le fie alături în momentele grele.

Așadar, te-ai gândit cine ai vrea să fie?

Ei bine, ultimele studii arată faptul că aproximativ 30% dintre femeile gravide își doresc să aibă partenerul de viață alături în astfel de momente. Acestea consideră că nașterea copilului este un eveniment mult prea important pentru ca soții sau iubiții să lipsească și de aceea insistă să îi includă în... naștere.

Nici mamele sau soacrele nu sunt departe în lista preferințelor, deoarece 29% dintre femei au declarat faptul că ar dori susținerea unei femei mature și apropiate, respectiv mama sau soacra, care a trecut printr-un astfel de eveniment.

Nici familia de dinainte de căsătorie nu este dată uitării, având în vedere că 9% dintre gravide și-ar dori ca la naștere să se poată baza pe una din surori.

4% dintre femeile însărcinate își pun bazele în cele mai bune prietene, indiferent că au sau nu susținerea familiei. Femeile din această categorie se simt mult mai confortabil cu prietenele lor și își aleg cele mai bune prietene pentru a lua parte la unui dintre cele mai importante momente din viața lor.

Aproximativ 10% dintre femei apelează la specialiști (uneori este o persoană din domeniul medical) pentru că au încredere în părerea acestora și sunt convinse că vor pune pe primul loc atât siguranța copilului, cât și pe cea a mamei.

Restul de 18% consideră că nașterea este un eveniment intim, unde nici o persoană cunoscută sau apropiată nu trebuie să fie prezentă. 

În sala de așteptare...

Majoritatea spitalelor nu permit ca o viitoare mămică să aibă mai mult de un însoțitor. Însă, fiecare instituție medicală își stabilește propriile reguli. Este indicat ca vizitele să fie cât mai limitate, pentru binele mamei și al bebelușului, mai ales dacă nașterea a fost prin cezariană.

Însă, imediat după ce proaspăta mămică se pune pe picioare, va putea să primească vizite nelimitate.

Sursa: Momjunction.com

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI