Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-04-11 11:02:10 +0300 Dezvoltarea copilului de 10-11 ani. Copilul de 10-11 ani

Copilul de 10-11 ani

Copilul de 10-11 ani 470 900
Dezvoltarea copilului de 10-11 ani.

Copilul tău este cu un pas mai aproape de asolecență! Acesta are mai multă libertate, însă nu este întotdeauna capabil să o folosească corespunzător. Tocmai de aceea trebuie să rămâi vigilentă. Supraveghează-ți în continuare copilul, implică-te în educația acestuia, dar nu îl priva nici de timpul dedicat jocului.

Timpul liber

Școala reprezintă o prioritate, mai ales la această vârstă. Însă, este important să nu încarci programul copilului tău doar cu activitățile extrașcolare. Copilul are nevoie de timp liber pentru a se juca. El trebuie să aibă oportunitatea de a decide singur cum dorește să își petreacă timpul liber. O plimbare în parc, o vizită la prietenul cel mai bun sau la cinema sunt doar câteva opțiuni pe care le poți propune copilului, în cazul în care acesta nu are deja ceva stabilit.

     Te-ar putea interesa si: 10 reguli vitale pentru mamele de fete

Autonomia și nutriția

Nutriția este extrem de importantă pentru un copil de 10-11 ani, datorită autonomiei. Ce presupune aceasta? Ei bine, la această vârstă copilul are deja ‘banii lui’ pe care îi poate folosi pentru a-și cumpăra dulciuri, băuturi carbogazoase sau orice alt produs care conține din abundență zahăr. Amintește-i frecvent de importanța unei alimentații echilibrate și încearcă să limitezi pe cât posibil astfel de excese.

     Te-ar putea interesa si: Top 10 cele mai grele zile pentru un părinte

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI