Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-07-11 16:43:58 +0300 Ești îngrijorată în privința corpului tău? Te compari în permanență cu modelele sau starurile de pe la televizor? Ei bine, trebuie să știi că nu ești singura. Corpul după sarcină: 4 lucruri pe care trebuie să le știi

Corpul după sarcină: 4 lucruri pe care trebuie să le știi

Corpul după sarcină: 4 lucruri pe care trebuie să le știi 470 900
Ești îngrijorată în privința corpului tău? Te compari în permanență cu modelele sau starurile de pe la televizor? Ei bine, trebuie să știi că nu ești singura.

Toate facem asta, într-un moment sau altul al vieții, însă în timpul sarcinii, grijile privind forma și greutatea corporală par să scape puțin de sub control.

Din fericire, imediat după naștere vei pierde câteva kilograme, însă dacă îți dorești să revii la  greutatea pe care o aveai înainte de sarcină, trebuie să te preocupi și de kilogramele rămase.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Revino în formă după sarcină!

Poți începe prin a înceta să te mai compari cu vedetele care apar pe la televizor sau în reviste, deoarece acestea au parte de antrenori personali, bone pentru copii și chiar intervenții chirurgicale, pe care le recunosc sau nu. Dacă dorești să ai totuși un model, este indicat să alegi o persoană care are un stil de viață similar, pentru că altfel îți vei crea singură anumite frustrări și vei fi tot mai neliniștită și nemulțumită de felul în care arăți.

Mai jos, vei putea descoperi cei mai importanți factori care te pot ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus.

Sportul

În timpul sarcinii, o femeie ia în greutate aproximativ 13 kilograme, însă este foarte posibil să depășești această barieră. Este absolut normal să te îngrași în cele 9 luni, este chiar sănătos pentru copil, însă apoi urmează o luptă cu kilogramele în plus.

Sportul este extrem de benefic unei mămici, însă abia după ce primește acordul medicului. De regulă, corpul are nevoie de 6 săptămâni după naștere pentru a se reface, iar apoi poți începe antrenamentele. Însă, nu te apuca de nici un fel de activitate sportivă înainte de a avea acordul lui.

Nu doar bebelușul trebuie să stea pe burtă

Pielea și mușchii din zona abdominală vor suferi cele mai mari transformări și tocmai de aceea este indicat ca zona abdominală să primească cele mai mari îngrijiri. Ai grijă de pielea ta în timpul sarcinii, iar după ce ai născut, petrece timp și pe burtă (dacă doctorul și-a dat acordul) pentru a scurta perioada de recuperare.

De asemenea, grăsimea abdominală este extrem de greu de dat jos, însă cu multă ambiție, sport și masaje poți răzbate.

Alăptarea

Da, este adevărat că majoritatea femeilor care alăptează scad mai rapid în greutate, fiind un efort continuu. Însă, este posibil ca hormonii care sunt secretați în urma acestui proces să facă scăderea în greutate mai dificilă. Totul ține de corpul fiecărei femei.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: 8 metode pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii

Retenția de apă

Din păcate, perioada sarcinii nu este singura în care vei avea picioarele mai umflate decât de obicei. Retenția de apă este un simptom specific sarcinii, iar efectele acestuia nu dispar imediat după naștere. Consumă cât mai puțină sare și încearcă să eviți sedentarismul, dar și statul în picioare. Imediat cum vei atinge un stil de viață echilibrat, totul va deveni mai simplu

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI