Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-04-27 14:20:06 +0300 Creșterea unui copil optimist

Creșterea unui copil optimist

Creșterea unui copil optimist 470 900
Există mai multe motive pentru care trebuie încurajat optimismul la copiii noștri

Pe perioadă lungă, optimistul va infulența pozitiv starea lor fizică și mentală.

Cum să crești un copil optimist?

Răspunsul la această întrebare îl vei afla din cele 10 sfaturi, cu privire la creșterea unui copil optimist.

1.    Arată-i copilului tău cât de mult îl iubești. Fă-ți timp de el în fiecare zi și folosește cuvinte și cât mai multe îmbrățișări, pentru ai arăta că îți pasă de el.

2.    Fii un model pozitiv pentru el. Copilul va imita comportamentul dumneavoastră, astfel încât asigurați-vă că le arătați modalități constructive de abordare a provocărilor, pe care le va întâlni în viață.

3.    Lăsați copilul să experimenteze succesul. De exemplu, să le dăm sarcini adecvate vârstei, în jurul casei și să le lăudăm pentru eforturile lor.

4.    Învață-l abilități practice, cu răbdare și umor. Ajută-ți copilul să țină pasul cu colegii lui - de exemplu, să se lege singur la sireturi, să folosească tacâmuri și toaletă corect.

5.    Lăsați copilul să se joace singur. Dăi un anumit timp (o oră-două) pentru a se juca fără intervenția ta, în calitate de părinte. Acest lucru îl va ajuta să câștige încredere în propriile decizii și abilități.

6.    Feriți-i pe cei mici de stres. Ori de câte ori aveți posibilitatea, încercați să nu-i expuneți la realitățile dure ale lumii, cum ar fi grijile financiare

7.    Nu folosiți dulciurile pentru a liniști copilul. Lasați biscuiții și acadele în dulap și găsiți alte modalități de a calma copilul, atunci când sunt supărat.

8.    Ascultați problemele lor. Luați problemele în serios și susțineți-i, pentru a îi învața cum să facă față vieții dure și dezamăgirilor în viitor.

9.    Subliniați părțile bune din fiecare lucru rău. Educăți copilul în așa fel încât cel mic să vadă părțile pozitive, chiar și în cazul în care poate învăța din greșelile rescpective.

10.    Organizează regulat evenimente fericite, în familia ta, pentru a construi un copil optimist.
 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI