Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-02 10:25:29 +0200 Dacă te numeri printre fericitele mămici care au parte de gemeni, atunci trebuie să știi că nu doar efortul fizic va fi dublu, ci și cel mental. Cu gemenii la masă

Cu gemenii la masă

Cu gemenii la masă 470 900
Dacă te numeri printre fericitele mămici care au parte de gemeni, atunci trebuie să știi că nu doar efortul fizic va fi dublu, ci și cel mental.

Dacă te numeri printre fericitele mămici care au parte de gemeni, atunci trebuie să știi că nu doar efortul fizic va fi dublu, ci și cel mental. Primele luni de viață nu-ți vor da foarte multă bătaie de cap în privința alimentației bebelușilor, însă poți fi sigură că în momentul în care vor fi suficient de mari pentru a sta la masă, abia atunci va începe greul.

Va trebui să satisfaci nu una, ci două persoane greu de mulțumit și să le oferi șanse egale, pentru a nu cosidera că faci diferențe între ei. Așadar, să începem să te pregătim pentru ‘marele eveniment’, respectiv prima cină în familie cu gemenii.

Scaunele înalte îți vor fi aliații principali în cadrul acestui eveniment. Din fericire, ai o mulțime de modele din care poți alege în funcție de design, utilitate, dimensiune și buget. Îți recomandăm să alegi niște scaune pliabile (pentru a economisi spațiul) și creative, care să conțină diverse jocuri. Astfel, îți vei ține copiii ocupați, în timp ce tu vei pregăti masa.

Fiecare copil trebuie să aibă propriile tacâmuri. Prin ajutorul acestora, copiii vor face primul pas către independență.

De asemenea, este indicat să acorzi atenție următoarelor aspecte:

  • Cumpără doar veselă greu de spart pentru a evita rănirea copiilor și o gaură în bugetul familiei.
  • Permite-le gemenilor să examineze noile achiziții pentru a se obișnui cu acestea.
  • Încurajează-ți copiii să țină singuri lingura sau furculița.
  • Înfrumusețează perioada mesei cu diverse jocuri (ex. avionul) sau improvizează povești. Vorbește, cântă și zâmbește copiilor tăi, pentru a-i ajuta să se relaxeze. Nu te enerva sau stresa, pentru că este posibil să adopte aceeași atitudine.
  • Nu-ți lăsa niciodată copiii nesupravegheați în timpul mesei, pentru a evita eventualele accidente.
  • Asigură-te că mâncarea copiilor tăi este distribuită în porții mici care pot fi înghițite cu ușurință. Totodată, verifică atât temperatura mâncării, cât și consistența acesteia.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI