Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-05 18:12:29 +0300 Cercetătorii sunt de părere că primii 5 ani de viață ai unui copil reprezintă cea mai importantă etapă de dezvoltare a acestuia. Cum îți poți stimula copilul să devină mai deștept

Cum îți poți stimula copilul să devină mai deștept

Cum îți poți stimula copilul să devină mai deștept 470 900
Cercetătorii sunt de părere că primii 5 ani de viață ai unui copil reprezintă cea mai importantă etapă de dezvoltare a acestuia.

1. Contactul vizual. Profită de momentele în care bebelușul tău este treaz și uită-te în ochii lui. Nou-născuții au abilitatea de a recunoaște ușor fețele și ori de câte ori te va privi, va dezvolta noi amintiri.

2. Lasă-l să se privească. Perimite-i copilului să petreacă timp în fața oglinzii și să se analizeze pentru a se descoperi pe mai multe planuri.

3. Jocul cu picturile. Ține la o distanță de 20 de cm 2 picturi asemănătoare, dar care prezintă o diferență semnificativă (de exemplu, într-una este prezent un copac, iar în cealaltă copacul dispare) și vei oberva cum treptat bebelușul va fi capabil să remarce diferența, abilitate care îi va fi folositoare atunci când va învăța literele și să citească.

4. Vorbește pe limba copilului. Pronunță rar și apăsat anumite literere sau chiar cuvinte, iar în momentul în care va fi pregătit, bebelușul va începe să le imite. Atunci când nici nu te aștepți, va fi capabil să poarte chiar o conversație.

5. Cântă-i. Învață sua improvizează cât de multe cântece poți sau folosește-te de tehnologia modernă și apelează cu încredere la cântecele pentru copii pentru a-ți obșnui bebelușul cu ritmurile musicii. Unii cercetători sunt de părere că înțelegerea ritmurilor este strâns legată de învățarea matematicii.

6. Informează-l. Înainte de a stinge lumina sau de a da drumul la televizor, anuntă-ți copilul că asta ai de gând să faci, pentru că astfel îl vei învața despre relația dintre cauză și efect.

7. Fii expresivă. Încearcă să faci cât mai multe fețe amuzante pentru a-ți putea amuza copilul. Este extrem de important să se obișnuiască de mic cu o atitudine pozitivă, optimistă pentru a-și dezvolta simțul umorului.

8. Alăptează dacă poți. Și fă-o pentru o perioadă cât mai îndelungată. Mai multe studii au arătat faptul că bebelușii care au fost alăptați au un IQ mai mare decât cei care au fost hrăniți cu formulă. Totodată, alăptatul te va ajuta să te conectezi mult mai ușor cu copilul.

9. Stinge televizorul. Pentru a se dezvolta, copilul are nevoie de cât mai multă interacțiune cu persoanele din jurul său pe care nici un program pentru copii, oricât de educativ ar fi, nu i-o poate oferi.

10. Relaxați-vă. Nu uita să mai luați și pauze. Așează-ți copilul pe podea lângă tine și lasă-l să se târască pe covor sau să încerce să se cațere pe tine. Astfel, îl vei ajuta să își îmbunătățească abilitatea de a rezolva probleme, dar și capacitatea de coordonare.

11. Construiește o cursă cu obstacole. Pune-i în față perne, jucării, mici cutii și lasă-l să se târască până ajunge la tine, ajutându-l astfel să apeleze la latura sa creativă pentru a găsi o soluție optimă.

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI