Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-02-08 09:51:11 +0200 Cum alegem hăinuțele potrivite pentru minunea noastră ?

Cum alegem hăinuțele potrivite pentru minunea noastră ?

Cum alegem hăinuțele potrivite pentru minunea noastră ? 470 900
Alegerea corectă a hăinuțelor pentru bebeluș

Câteva sfaturi în alegerea hainelor pentru copii

Dragi mămici și tătici, hainele de bebeluș trebuie alese în funcție de confortul și igiena copilului. Scopul este să asigure copilului libertate și să nu se încălzească, doarece transpirația provoacă probleme dermatologice, în special în zonele acoperite de scutec.

Copilul poate fi deranjat, neliniștit sau poate lua ca pe o joacă oricare încercare  a dumneavoastră de ai potrivi hăinuțele. Cât timp vă ocupați cu îmbrăcatul său, vorbiți cu el liniștitor, sărutați-l, mângâiați-l. Schimbarea copilului este o ocazie bună de a-și cunoaște corpul. Culoarea roz pentru fetițe și albastru pentru băietel ține doar de gustul personal. Sexul copilului nu definește și preferințele sale cromatice.

Unora dintre nou-născuți nu le place să rămână dezbrăcați, în special de la talie în sus. Chiar și pentru un schimb de haine, rapid și cu dexteritate. Încercați să acoperiți burtica goală cu un prosop moale până îl schimbați.

Sfaturi utile pentru alegerea corectă a hăinuțelor:
• Alegeți haine de calitate bună din bumbac sau lână pură, cu textura moale și confortabilă, din material neinflamabil și rezistent.
• Îmbrăcămintea trebuie să fie ușor de scos când schimbați scutecul, să nu fie nevoie să dezbrăcați copilul în totalitate. Hainele potrivite sunt cele care se desfac din față, de sus până jos, cum ar fi, body-urile elastice de vară sau de iarnă pentru tot corpul, care se desfac prin capse.
• Preferați hainele care se poartă ușor, care sunt deschise la gât și se desfac la umeri. Este nevoie de atenție la hainele care intră pe cap, acest lucru trebuie făcut cu o ridicare ușoară și atentă a capului și o îmbrăcare rapidă a hainei. Copilul protestează când vă ocupați mult timp de capul sau de fața lui.
• Jachetele cu nasturi sau șireturi, hainele dantelate, hainele cu elemente decorative sau cusături trebuie evitate, deoarece limitează mișcarea copilului și este posibil ca degețelele sale să se prindă printre ele sau mai rău sa înghită anumite elemente de pe hăinuțe.
• În lunile de vară se poate ca pălăria să nu fie așa de plăcută, dar este necesară. Aveți grijă ca șireturile să nu fie lungi. 
• Șosetele din bumbac sau lână sau ghetuțele din pânză sunt suficiente cât timp copilul este mic, dar și pentru primii săi pași. Când începe a hoinări, are nevoie de pantofi cu talpă tare și aplicație bună, în special la călcâi.

Sper că v-am fost de folos cu aceste sfaturi, dragi mămici și tătici și ne reîntalnim în articolul următor.
 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI