Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-04 15:55:18 +0300 Este extrem de important să știi ce poziție are bebelușul în pântec pe măsură ce data nașterii se apropie. Tu știi cum poți identifica poziția copilului în uter? Cum poți identifica poziția copilului?

Cum poți identifica poziția copilului?

Cum poți identifica poziția copilului? 470 900
Este extrem de important să știi ce poziție are bebelușul în pântec pe măsură ce data nașterii se apropie. Tu știi cum poți identifica poziția copilului în uter?

Medicii consideră că poziția prielnică nașterii naturale este aceea în care copilul este poziționat cu capul în jos, iar fața lui este aliniată cu coloana la un anumit unghi.

Însă, nu toate mamele au norocul de a avea condiții optime la naștere. Palparea abdomenului reprezintă una dintre cele mai eficiente metode pentru a identifica poziția copilului și este recomandat ca orice viitoare mămică să aibă cunoștințe de bază pentru executarea corectă a acestei proceduri.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Viața în pântec:

Când este recomandat să înveți să identifici poziția copilului tău

În al doilea trimestru de sarcină (partea a doua) poți începe să  identifici poziția bebelușului în uter. Acesta este momentul în care copilul începe să își schimbe poziția din ce în ce mai rar sau chiar deloc până în momentul nașterii. Dacă ajungi în trimestrul al treilea, iar copilul nu este poziționat cu capul în jos, nu ai nici un motiv să te panichezi. Mai ai suficient timp pentru ca acesta să se întoarcă singur sau să îi oferi o mână de ajutor.

Este important de știut că atunci când știi în ce poziție se află copilul, este mult mai simplu să îl întorci.

Cum să identifici poziția copilului

Deși sună extraordinar de complicat, este un lucru pe care îl poți realiza dacă te informezi corect și dacă ai puțin antrenament.

AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: Ghid de supraviețuire pentru părinții de gemeni

  • Cu un marker (care nu este permanent) împarte-ți burtica în 4 părți egale (marchează poziția capului, a mâinilor și a picioarelor cu markerul pe măsură ce le identifici, pentru a facilita întregul proces).
  • Apoi, identifică zona în care este capul copilului prin palpare. Imediat cum simți ceva asemănător unei sfere vei știi că ai identificat capul copilului.
  • După aceea, trebuie să identifici zona în care sunt mâinile copilului. Ar trebui să fie destul de aproape de capul acestuia.
  • Acum liniștește-te puțin și simte bătăile inimii copilului. Dacă nu reușești, nu este panică. În funcție de stadiul sarcinii, vei putea avea nevoie de medicul tău pentru a putea simți pulsul bebelușului.
  • Palpează ușor până dai de o zonă puțin mai rigidă și rotundă, însă nu precum capul copilului. Atunci vei știi că ai descoperit fundulețul acestuia, fiind de cele mai multe ori locul în care fătul lovește des.
  • Până la sfârșitul examinării, vei putea fi sigură asupra poziției copilului tău. Dacă ai și înclinări artistice, poți realiza chiar și un graffiti interesant.

Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI