Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-12-07 11:25:37 +0200 După ce vor trece câteva săptămâni sau chiar luni vei constata că este una dintre cele mai dificile sarcini pentru un părinte și că vei simți deseori senzația că te lupți cu morile de vânt... Cum să îți adormi copilul rapid

Cum să îți adormi copilul rapid

Cum să îți adormi copilul rapid 470 900
După ce vor trece câteva săptămâni sau chiar luni vei constata că este una dintre cele mai dificile sarcini pentru un părinte și că vei simți deseori senzația că te lupți cu morile de vânt...

Încă din prima zi de viață a copilului auzi o mulțime de teorii care te pot ajuta să îl pui la culcare în 2 timpi și 3 mișcări. Însă, abia după ce vor trece câteva săptămâni sau chiar luni vei constata că este una dintre cele mai dificile sarcini pentru un părinte și că vei simți deseori senzația că te lupți cu morile de vânt.

Înainte de a-ți pierde calmul și sănătatea mentală trebuie să știi faptul că toți părinții trec prin astfel de momente. Toți părinții se simt depășiți de situație și durează puțin până se adaptează noilor cerințe. Este absolut normal ca un copil să plângă înainte de culcare sau să dureze până ajunge în lumea viselor. Este absolut firesc să te simți extenuat, deoarece minutele sunt resimțite ca ore atunci când încerci să adormi un copil.

Însă, nu este totul pierdut. Poți învăța din experiențele altora, iar mai jos vei găsi 6 metode testate care te vor ajuta să îți adormi copilul mult mai repede.

  1. Încălzește pătuțul cu un prosop cald

Bebelușul poate fi deranjat de schimbarea temperaturii care are loc în momentul în care este lăsat din brațe în pătuț. Doctorii recomandă părinților să nu se folosească de pături în primul an de viață pentru siguranța bebelușilor, ci mai degrabă să apeleze la pijamale groase sau la metoda înfășatului. Însă, poți folosi un prosop călduț pentru a încălzi patul înainte de ora de culcare, însă ai grijă să nu îl uiți.

  1. Ține praful la distanță

Copilul tău are probleme respiratorii? Unul dintre fatorii determinanți ar putea fi praful. Bebelușii respiră în majoritatea timpului pe nas și cu siguranță vor avea un somn agitat dacă au căile nazale inflamate.

  1. Schimbul de tură.

Este la fel de important ca ambii părinți să fie implicați activ în rutina copilului. De exemplu, dacă mama va fi ocupată într-o zi și nu va avea timp să pună copilul la culcare, acesta va fi obișnuit și cu tatăl său și va adormi mult mai ușor.

  1. Metoda "fathering down"

Nu este foarte cunoscută, însă dă rezultate. Se pare că tonul tatălui este mult mai liniștitor pentru un copil decât cel al mamei. Dacă bebelușul se trezește în toiul nopții, tatăl va avea mai mult șanse să îl adoarmă decât mama, mângâindu-l pe burtică și vorbindu-i calm și rar. Specialiștii sunt de părere că vibrația este cea care facilitează întreg procesul de adormire al copilului.

  1. Fii flexibil(ă)!

Doar pentru că o tehnică funcționează pentru un copil pe care îl cunoști asta nu înseamnă că va fi adecvată și pentru bebelușul tău. Totodată, dacă o metodă a funcționat astăzi, nu înseamnă ca va funcționa și mâine. Alternează metodele pentru a evita situațiile în care vei rămâne fără soluții deoarece le-ai folosit în exces.

  1. Găsește ora de culcare ideală

Nu poți obliga un bebeluș să adoarmă. Dacă nu funcționează nici o strategie, atunci poate ar trebui să iei în considerare faptul că ora de culcare nu este potrivită. Poate încerci să îl adormi prea devreme sau prea târziu. Nimeni nu se naște părinte, așa că nu este indicat să te învinovățești. După ce vei petrece mai mult timp cu bebelușul vei putea să identifici momentele în care are nevoie să doarmă și, astfel, îi vei putea regla programul de somn.

Sursa: Familyshare.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI