Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-01-31 15:55:17 +0200 Cum să decodezi limbajul corpului copilului tău

Cum să decodezi limbajul corpului copilului tău

Cum să decodezi limbajul corpului copilului tău 470 900
Cei mici folosesc frecvent semnale silențioase pentru a comunica

Iată câteva modalități de a le decoda limbajul corpului.
Ca mulți dintre părinții copiilor mici, s-ar putea să vă aflați în situația frustrată de a încerca să vă dați seama de semnalele copilului dumneavoastră. Chiar dacă copiii cunosc de obicei în jur de 200 de cuvinte în al doilea an de viață, ei folosesc doar 50 de cuvinte în mod regulat. Aceasta înseamnă că trebuie să depindeți mult timp de limbajul corpului copilului dumneavoastră pentru a afla cum se simte sau ce dorește.

Nimeni nu se așteaptă să fii părintele care citește gândurile copilului său, dar poți să acorzi atenție indicațiilor vizuale ale copilului pentru a-i răspunde la nevoiele sale , spune K. Mark Sossin, Ph.D., codirector al Pepinierei-Infant / Toddler Research Nursery la Universitatea Pace din New York City. 

Fiți atenți la cele patru reacții comune care vă va permite să-l înțelegeți mai bine pe copilului dumneavoastră.

Copilul tău stă cu brațele în sân în fața unei noi jucării.
Ce credeți că înseamnă: Uitați-vă! Nu sunt interesat!
Ceea ce probabil înseamnă: mă simt îngrijorat!

" Este greu de crezut, că doar o încucișare a brațelor poate avea mai mult de 67 de interpretări", spune expertul în limbajul corpului, Patti Wood, autor al Semnalelor de succes. "Dar pentru un copil, este cel mai probabil un semn că se simte neliniștit". Este posibil ca, copilul tău să nu poată spune, " Nu vreau acest balansoar necunoscut, langa mine ", prin încrucișarea brațelor, copilul crează o barieră de protecție. Copiii din această categorie de vârstă (2-3 ani) iubesc să exploreze lucruri noi, așa că, dacă el pare neinteresat de ceva pe moment, mai târziu își va face curajul să descopere acel lucru.

Dacă ezită să încerce noul balansoar, treceți deocamdată peste acest amănunt și lăsați-l să facă cum dorește. Mai târziu, îl puteți încuraja să se joace cu el din nou folosind propriul limbaj al corpului pentru a arăta că vă place jucăria: Mutați-o încet intr-un alt loc  sau imitați jucăria și arătați-i că vă distrați, spunând: "Wow, ce distractiv este!" Dar să nu-l forțați să-l încerce, deoarece ar putea transforma reținerea într-o teamă, care poate duce la furie. "Când se va simți în siguranță și destul de curios, va fi dispus să încerce", explică Wood.

În loc să-i spună bună mătușii Sara, copilul tău își acoperă fața cu bluza.
Ce crezi că înseamnă: Nu vreau să o văd!
Ce înseamnă probabil: Nu vreau să mă vadă!

Reacția este probabil mai mult despre copil decât despre mătușa lui. În primul rând, încercați să aruncați o privire la fața copilului. Dacă zâmbește, acesta se joacă. "Dar daca arată trist, s-ar putea sa se ascundă pentru că simte îngrijorat", spune dr. Sossin.

Copiii se confruntă cu o mulțime de emoții noi și nu știu întotdeauna cum să le exprime. S-ar putea să fiți tentați să spuneți: "Oh, este doar timid/ă", pentru a o face pe mătușă să se simtă mai bine, dar evitați să etichetați comportamentul copilului dumneavoastră în fața ei. Încercați să descrieți ce se întâmplă: "Arați  puțin nesigur. Îți oferim timp ca să fii sigur și poți veni când dorești alături de noi." 

Când intri în cameră, iar copilul tău de 2 ani si jumatate nu te privește în ochi.
Ceea ce credeți că înseamnă: am făcut ceva rău (și nu vreau să știți despre asta).
Ceea ce probabil înseamnă: mă simt rău pentru ceva ce am făcut.

Lipsa contactului vizual cu copilul nu este întotdeauna un semn că încearcă să ascundă ceva. Împreună cu timiditatea, el începe de asemenea să se ocupe de sentimentele de rușine și de remușcările pe care le are din cauza a ceea ce a făcut. 

Stați liniștiți dacă vi se pare că, copilul ascunde ceva. Primul tău gând ar fi să cauți dâra de firmituri de la prăjituri sau un alt lucru rău, dar el poate fi pur și simplu supărat că a dărâmat  turnul de cuburi al surorii sale. "Indiferent de situatie, cel mai bun mod este să rămâneți pozitvi", spune Alan Greene, MD, profesor de pediatrie la Universitatea Stanford School of Medicine din California. Dacă știți ce sa întâmplat, îndreptați-l și spuneți-i să nu mai facă asta. Dacă nu sunteți sigur, spuneți "Știu că s-a întâmplat ceva, dar este în regulă și te iubesc", spune dr. Greene. În acest fel, se va simți suficient de sigur să nu încerce să ascundă lucruri de dumneavoastră.

Copilul tău de un an te împinge sau fuge de tine
Ce crezi că înseamnă: Pleacă de lângă mine !
Ceea ce probabil înseamnă: pot să o fac și singur/ă!

Ceea ce poate părea o problemă este de fapt o veste bună: "Copilul tău începe să aibe încredere în sine și în lumea din jurul lui ", explică Rahil Briggs, psiholog la Spitalul de Copii Montefiore din New York City.

Încercați să nu o luați personal, copilul tot are nevoie de părinții lui. Dacă dorește să examineze un copac în parc, să atingă coajă sau să miroasă frunzele, lăsați-l.Urmați-l pas cu pas pentru a evita zonele periculoase, de exemplu rănirea cu o ramură de copac. 

Dragi părinți, în speranța că aceste informații v-au fost de ajutor, vă invităm să ne citiți și articolele următoare.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI