Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-06 16:30:22 +0300 Creierul copilului tău începe să se dezvolte chiar din a 5-a săptămână de sarcină, însă prima etapă de dezvoltare importantă o reprezintă perioada 0 - 3 ani. Cum se dezvoltă creierul bebelușului?

Cum se dezvoltă creierul bebelușului?

Cum se dezvoltă creierul bebelușului? 470 900
Creierul copilului tău începe să se dezvolte chiar din a 5-a săptămână de sarcină, însă prima etapă de dezvoltare importantă o reprezintă perioada 0 - 3 ani.

Creierul unui bebeluș se dezvoltă prin intermediul experiențelor câștigate în timpul mai multor etape de dezvoltare.

Chiar din săptămâna a 5-a de sarcină creierul fătului începe să se dezvolte. În săptămâna a 8-a, structura principală a creierului, precum și sistemul nevos încep să se dezvolte, iar semnalele nervoase călătoresc cu mai mult de 230 km/oră.

La naștere, creierul copilului conține peste 100 de miliarde de neuroni, însă acesta cântărește doar 25% din greutatea pe care o va avea la maturitate.

Prima etapă importantă în dezvoltarea creierului copilului o reprezintă perioada 0 - 3 ani, când creierul cunoaște o dezvoltare incredibilă. Până la vârsta de 3 ani, miliarde de celule, conexiuni sau sinapse au fost formate.

Din momentul nașterii și până ce copilul atinge pragul de 3 ani, creierul acestuia își triplează greutatea și stabilește peste 1.000 de trilioane de conexiuni.

La vârsta de 6 ani, creierul copilului cântărește aproximativ 90% din greutatea pe care o va avea la maturitate.

Datorită acestor procese de dezvoltare, copilul va fi capabil de următoarele lucruri:

  • să zâmbească voluntar la 2 luni;
  • să vorbească la 1 an;
  • să se îmbrace singur la 3 ani.

Pe parcursul vieții, creierul se schimbă datorită experiențelor pe care le are o anumită persoană. Astfel că, mai ales în primii 3 ani de viață, copiii sunt ușor influențabili și se dezvoltă diferit.

Orice aspect, oricât de minor ar fi (primele cuvinte, primele alimente pe care le mănâncă, primele emisiuni pe care le privește, prima ”ceartă”, etc.)   , contribuie la dezvoltarea creierului copilului tău într-o manieră pozitivă sau negativă.

Sursa: Pregnancyvideo.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI