Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-10 14:12:14 +0200 Descoperă și tu cum poți să naști cu zâmbetul pe buze prin intermediul cursurilor pentru o naștere fără dureri și griji! Cursuri pentru o naștere fără dureri

Cursuri pentru o naștere fără dureri

Cursuri pentru o naștere fără dureri 470 900
Descoperă și tu cum poți să naști cu zâmbetul pe buze prin intermediul cursurilor pentru o naștere fără dureri și griji!

Oare va durea atunci când voi naște? Voi putea suporta? Astfel de întrebări retorice torturează toate femeile însărcinate încă de la începutul lumii. Însă, ceea ce le sperie cu adevărat pe femei nu sunt durerile, ci ideea de necunoscut din spatele nașterii. Anxietarea și fobille nu fac altceva decât să întărească sentimentele negative, însă trebuie să ai întotdeauna în vedere că până în prezent milioane de femei au dat naștere fără probleme.

În prezent, există o mulțime de soluții și tehnici care susțin viitoarele mămici, iar cursurile pentru o naștere nedureroasă  și exercițiile de respirație îți vor oferi ocazia să iei controlul asupra corpului tău într-un moment atât de important.

Cursuri pentru o naștere fără dureri

Atât spitalele publice, cât și clinicile private pun la dispoziția viitoarelor mămici astfel de cursuri. Ce îți oferă un astfel de curs? În primul rând, informație. Vei învăța cum să iei controlul asupra corpului tău, prin intermediul următoarelor acțiuni:

  • O primă întâlnire cu mămica sau cuplul în care se discută detaliile nașterii;
  • O lecție de informare privind nutriția din timpul sarcinii și a afecțiunilor care pot să apară (hipertensiune arterială, toxemie, preeclampsie, etc.);
  • Discuție despre schimbările care apar odată cu sarcina (modificarea corpului gravidei, viața sexuală a cuplului, rolul unui tată);
  • Anatomia și psihologia nașterii;
  • Metode de identificare a travaliului;
  • Exerciții de respirație – bazate pe metoda Lamaze, PAT sau Galakteros;
  • Discuții despre următoarele subiecte: relaxare, autonomie, alăptare, psihologia fătului și a nou-născutului, îngrijirea neonatală, etc.

Rezultatele unui astfel de curs sunt excelente. Ele oferă femeilor mai multă încredere și ajută totodată la informarea și introducerea cuplului într-o etapă nouă și definitorie. Chiar dacă majoritatea femeilor simt instinctul matern dinainte de a avea un copil sau de a rămâne însărcinate, pregătirea fizică și emoțională este obligatorie.

Despre medicamente și o naștere ușoară

Atunci când durerile nașterii își fac apariția, sunt necesare următoarele: un grad ridicat de tolerență, rezistență, dar și ajutor medicamentos pentru a facilita întreg procesul. Tocmai de aceea, medicii pun la dispoziție femeilor următoarele opțiuni:

1. Analgezicele. Acestea reduc durerea, provoacă somnolență și ajută femeile să se detașeze de mediul înconjurător și situația actuală.

2. Petidina. O cantitate mică de petidină calmează și ameliorează durerile din prima etapă a travaliului.

3. Tranchilizantele. În doze mici, un tranchilizant poate reduce anxietatea și senzația de greață.

Însă, cât de sigure sunt aceste medicamente? Dacă sunt administrate în doze mici, acestea pot reduce o mare parte din durerea unei gravide, fără a afecta fătul.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI