Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-01-10 12:36:28 +0200 Sensul expresiei ”doarme ca un bebeluș” se schimbă imediat ce apuci să guști magia câtorva nopți albe cu un nou-născut. Dacă bebelușul adoarme doar în brațe, sunt câteva trucuri la care poți apela pentru a remedia această situație. Ce poți face dacă bebelușul adoarme doar în brațe

Ce poți face dacă bebelușul adoarme doar în brațe

Ce poți face dacă bebelușul adoarme doar în brațe 470 900
Sensul expresiei ”doarme ca un bebeluș” se schimbă imediat ce apuci să guști magia câtorva nopți albe cu un nou-născut...

Deși nu pare, adormitul unui bebeluș este una dintre cele mai dificile sarcini ale unei proaspete mămici. Sensul pozitiv al expresiei ”doarme ca un bebeluș” are la bază o mare minciună, iar asta o știe orice părinte care a apucat să guste magia câtorva nopți albe cu un bebeluș.

Însă, este absolut normal ca nou-născutul să fie agitat, să se trezească des și să plângă. El se adaptează unui mediu nou, iar această perioadă de tranziție va fi mai lungă și obositoare decât crezi. Nimeni nu te poate pregăti pentru această etapă, însă poți învăța câteva trucuri care îți vor ușura viața de părinte semnificativ.

      Înfașă copilul.

Un nou-născut are tendința de a-și legăna mâinile chiar și în somn, fiind foarte probabil să se trezească chiar și la cea mai mică atingere a feței. Dacă vei înfășa copilu, acesta va avea mâinile pe lângă corp și îi vei crea senzația că este ținut în brațe.

Mai jos, ai un tutorial care îți va arăta cum să îți înfășezi corect bebelușul.

      Pune copilul în pătuț atunci când este adormit, dar treaz.

Majoritatea bebelușilor adorm cel mai rapid așa. Vei vedea că nu există o metodă general valabilă pentru adormirea copilului tău. Dacă această metodă nu funcționează atunci...

      Pune copilul în pătuț când este deja adormit.

Uneori, este singura metodă prin care îți poți liniști copilul. Mai întâi, îl ții la pieptul tău să știe că este în siguranță, iar apoi, după ce te asiguri că a adormit, îl pui cât mai ușor în pătuț.

      Nu îl lăsa să stea treaz mai mult de 90 de minute.

Un nou-născut nu stă foarte mult treaz, însă poate avea accese de furie în care să nu se mai oprească din plâns. Trebuie să ai puțină grijă să nu intri în acest cerc vicios, unde copiul să stea treaz mai mult de 90 de minute (din diverse motive) pentru că îți va fi mult mai dificil să îl adormi, chiar dacă va fi rupt de oboseală. De cele mai multe ori, dacă un copil este prea obosit, nu va adormi.

      Crează o rutină.

Ajută-ți copilul să se adapteze noului mediu și învață-l că după ce mănâncă trebui să stea puțin treaz și abia apoi să doarmă. Majoritatea părinților încearcă să adoarmă copilul imediat după masă, însă este mult mai indicat ca acesta să tragă un pui de somn după puțină interacțiune.

Mai jos, poți găsi un exemplu al unei rutine care a funcționat pentru o mulțime de mămici:

  • 7:00 – (mănâncă) - prima masă
  • 7:30 – (stă treaz) – îi schimbi scutecul, te joci puțin cu el, îi cânți, îi citești, etc.
  • 9:00 – (doarme) – primul pui de somn

Atunci când copilul se trezește, repeți schema.

      Folosește-te de orice obiecte ajutătoare.

Copiii sunt diferiți și pot reacționa pozitiv doar la anumiți stimuli. De exemplu, un leagăn, o anumită melodie sau o jucărie pot fi obiectele care să îți adoarmă copilul mult mai rapid. Important este să le identifici.

SFAT: O mulțime de părinți au afirmat faptul că bebelușii lor adorm mult mai rapid și profund în mașină sau când sunt plimbați în parc.

Sursa: Sleepingshoudbeeasy.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI