Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-31 11:38:40 +0300 Începând cu luna a șaptea, bebelușul devine mult mai activ noaptea. Află care sunt motivele! De ce mișcă bebelușii noaptea?

De ce mișcă bebelușii noaptea?

De ce mișcă bebelușii noaptea? 470 900
Începând cu luna a șaptea, bebelușul devine mult mai activ noaptea. Află care sunt motivele!

O viitoare mămică este întotdeauna încântată să își simtă copilul mișcând. Din păcate, nici una dintre acestea nu poate prezice momentul în care făul mișcă. Majoritatea mamelor au observat faptul că din luna a șaptea, bebelușii devin mult mai activi noaptea, însă nu știu de ce.

Mai multe studii susțin faptul că până în luna a șaptea, o mamă observă că bebelușul mișcă în anumite momente și la anumiți stimuli. În general, orice mișcare este de bun augur, fiind o reacție a unui stimul interior sau exterior.

În primele 7 luni de sarcină, fătul doarme aproape non-stop. O revistă medicală de specialitate, Psychology Today, susține faptul că bebelușii ”moțăie” în 95% din tipul pe care îl petrec în uter, însă au totodată capacitatea de a se mișca de 50 de ori într-o oră. Acest tipar poate varia de la o zi la alta, însă pe măsură ce te vei apropia de termen va fi mult mai bine definit și previzibil.

Până atunci, poți citi mai multe despre principalele motive pentru care mișcă bebelușii noaptea.

Activitatea din timpul zilei poate trece nedetectată

Unii bebeluși sunt mai activi în timpul zilei, însă majoritatea mamelor nu remarcă acest aspect, deoarece sunt în mișcare sau prinse într-o anumită activitate. Micile mișcări, precum sughițul bebelușului, nu pot fi simțite dacă viitoarea mămică e concentrată pe altceva. Însă, o ”lovitură” cu piciorul nu trece neremarcată la orice oră.

Lipsa zgomotului exterior

Unul dintre motivele pentru care bebelușii sunt mai activi în timpul nopții poate fi legat de faptul că aceștia nu simt nici un fel de activitate sau mișcare în jur.

Legănatul

În timpul zilei te miști și inevitabil legeni copilul, inducându-i o stare de somnolență. Când dormi, legănatul se oprește, iar bebelușul poate duce lipsa acestuia, acționând în consecință și ”lovind”.

Sunetele și aromele

Din luna a șaptea, bebelușii încep să răspundă stimulilor auditivi și gustativi. Aceștia dezvoltă anumite preferințe (de regulă pentru vocea mamei lor) și se mișcă mai intens dacă mamele lor le cântă sau le vorbesc. Totodată, studiile arată faptul că femeile însărcinate au tendința de a mânca înainte de culcare sau la ultima masă alimente sau mâncăruri mai aromate, ceea ce poate declanșa reacția bebelușilor. Aceștia simt gustul prin intermediul lichidului din sacul amniotic și, dacă aroma este puternică, vor reacționa în consecință.

Dacă simți că bebelușul tău mișcă intens în timpul nopții, nu trebuie să te panichezi. Stai într-o poziție comodă și respiră adânc până când simți că te relaxezi. Nici varianta opusă nu trebuie să te sperie. Dacă sarcina ta are mai mult de 7 luni și au trecut câteva ore sau chiar o zi fără să îți simți copilul mișcând, nu trebuie să te panichezi. Este posibil ca acesta să își dezvolte un ”program de somn” sau ca mișcările lui să fie minore și greu de detectat.

Însă, nu îți ignora instinctul matern! După 7-8 luni de sarcină, îți cunoști copilul mai bine ca oricine și dacă simți că este atipic acestuia să stea liniștit, atunci este indicat să iei legătura cu medicul tău.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI