Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-11 17:48:02 +0300 Fiecare copil este diferit, ceea ce înseamnă că metodele care au funcționat la bebelușii prietenilor tale s-ar putea să nu se potrivească prea bine copilului tău. Descoperă metoda potrivită pentru a-ți adormi bebelușul!

Descoperă metoda potrivită pentru a-ți adormi bebelușul!

Descoperă metoda potrivită pentru a-ți adormi bebelușul! 470 900
Fiecare copil este diferit, ceea ce înseamnă că metodele care au funcționat la bebelușii prietenilor tale s-ar putea să nu se potrivească prea bine copilului tău.

Să fii părinte nu-i deloc o treabă simplă, iar cine afirmă contrariul nu a avut grijă de un copil nici măcar pentru o zi. Este un efort epuizant pe care trebuie să îl depui în mod constant și câteodată chiar și cele mai insignifiante treburi te copleșesc.

Însă, nimic nu se compară cu adormitul copilului. Ai prefera să faci curățenie sau mâncare ore în șir decât să încerci să îți adormi copilul pentru că știi cât de dificil este. Chiar și căutarea unei metode de adormi este epuizantă, având în vedere că realizezi încetul cu încetul cum metodele încep să se bată cap în cap.

Este o metodă de adormit bebelușul mai bună decât alta?

Depinde. Majoritatea studiilor au ajuns la aceeași concluzie și anume: Toate metodele de dormit sunt eficiete atât timp cât părinții sunt constanți.

Însă, este adevărat și faptul că este posibil să ai mai mare succes cu o anumită metodă dacă o alegi în funcție de temperamentul bebelușului și stilul tău ca părinte.

Nu există o metodă corectă sau greșită, ci doar o nepotrivire. Atunci când temperamentul bebelușului nu se potrivește cu stilul tău, apare un conflict care poate fi atenuat doar dacă te adaptezi.

Ce fel de personalitate are copilul?

Analizează-ți copilul în mai multe ipostaze. Vezi cum răspunde la situațiile noi și stresante, dacă merge cu valul sau dacă are nevoie de susținere. Dacă reușești să identifici ce fel de temperament are bebelușul tău, va fi mult mai ușor să ai succes cu adormitul.

Un copil sensibil are nevoie de o abordare mai delicată în care să li se ofere alinare ori de câte ori simt nevoia. Dormitul cu părinții poate fi o soluție bună, deoarece ajută copilul să se simtă mai în siguranță.

Însă, pentru un copil mai stăpân pe sine, specialiștii recomandă metoda Ferber, unde copilul este învățat să adoarmă singur. Acestă metodă nu presupune să îți lași copilul să plângă necontrolat, ci să îl ajuți să se liniștească treptat, pentru a se educa să adoarmă singur. Studiile au arătat că această metodă funcționează destul de bine la copiii cu un temperament puternic.

Cum alegi metoda?

Ei bine, chiar dacă bebelușul are un temperament puternic, este posibil ca tu să nu poți folosi metoda Ferber fără să izbucnești în lacrimi. Cel mai indicat este să analizezi atât bebelușul, cât și caracterul tău și să găsești un mix bun pentru toate părțile implicate.

Cât va dura?

Orice metodă pe care ai alege-o necesită timp pentru a vedea anumite rezultate. Înainte de a alege strategia, amintește-ți faptul că este necesară foarte multă răbdare și pregătește-te și pentru clipe în care vei claca și te vei abate de la această metodă. Însă, poți încerca o metodă pentru 10 zile și dacă vezi că bebelușul nu se dă pe brazdă, optează pentru altceva.

Mult succes!

Sursa: Babycenter.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI