Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-05 16:03:06 +0200 Iritațiile cauzate de detergenții folosiți pentru spălarea hainelor sunt o problemă frecventă pe care bebelușii și copiii mici o pot avea. Detergenții și pielea copiilor

Detergenții și pielea copiilor

Detergenții și pielea copiilor 470 900
Iritațiile cauzate de detergenții folosiți pentru spălarea hainelor sunt o problemă frecventă pe care bebelușii și copiii mici o pot avea.

“Pielea extrem de sensibilă a bebelușilor este responsabilă de o mulțime de neplăceri pe care mămicile le pot remarca încă din primele zile de viață.

Cum se explică această sensibilitate?

Bebelușii au o piele mult mai subțire decăt adulții -  au trei straturi în loc de zece, cât au adulții. În consecință, se pot deschidrata foarte ușor și atunci transpirația lor în contact cu diverse produse chimice să reacționeze... Produsele de îngrijire pot traversa foarte ușor o piele fină și pot produce intoxicații, alergii, reacții locale de toate tipurile. Transpirația cu resturi de detergenți poate, de asemenea, provoca reacții alergice.

De ce se irită cei mici?
Aici răspunsurile sunt variate. Scutecele care nu sunt schimbate la timp, îmbibate cu urină sau cu materii fecale pot irita foarte tare un bebeluș, producând eritem care se poate suprainfecta ușor cu bacterii sau micoze. Mai ales dacă urina este acidă, riscul de micoze este foarte mare.

De asemenea, este foarte important ca micuții să nu fie lăsați mult timp neschimbați. Iar hainele pe care le poartă să fie din produse naturale, cum este bumbacul, și să fie spălate cu detergenți hipoalergenici.

Dermatitele de contact, cauzate de numărul mare de copii cu teren alergic, sunt o altă problemă care trebuie luată în calcul. În această privință, moștenirea genetică este foarte importantă, dacă în familie părinții și bunicii sunt alergici, riscul este de 80% să apară probleme și la copil.

La fel de importantă este hrana copilului. Laptele de mamă este factor antialergic, însă dacă mama este alergică la ceva și folosește acel produs, poate face și copilul alergie.

Ingrediente care fac bine pielii

Sunt cele cu un conținut natural, care sunt mai bine tolerante, mai ales uleiurile naturale vegetale și cele bogate în vitamine liposolubile de tipul A,F care și hrănesc pielea.

Importante sunt și cremele folosite pentru a unge copiii, iar acestea nu trebuie să conțină parabeni, substanțe chimice, ci produse cât mai naturale.

Alege cu atenție!

Trebuie să fii atentă la detergenții cu care speli hainele bebelușului. De regulă, trebuie evitat tot ce conține parabeni, substanțe chimice, substanțe cu un puternic miros, care pot agresa pielea copiilor. Ce ne place, ca adult, că miroase foarte frumos este agresiv pentru copil.

Megeți pe produse speciale pentru bebeluși, și, mai ales, hipoalegenice.”

Dr. Ana Culcer- medic primar pediatru, doctor în științe medicale
 

Comentarii

Neutral avatar

PARTENERI