Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-03-08 13:05:27 +0200 Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală, cu ajutorul jocurilor

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală, cu ajutorul jocurilor

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală, cu ajutorul jocurilor 470 900
Dezvoltarea copilului pe toate planurile, prin jocuri atractive,pe categorii de vârstă

Prima partea a articolului

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală la 18 luni

Aproape toate celulele nervoase sunt prezente la naștere, dar cele mai multe nu sunt conectate în rețele. Pe parcursul primului an de viață al copilul, se dezvoltă rapid senzorii motorii (abilitatea de a merge, de a alerga, de a sta pe scaun și de a coordona și controla principalele grupe musculare). 

Copilul descoperă lumea prin miros, sunet, atingere si gust. De aceea trebuie să-i luăm bebelușului nostru jucării viu colorate, lucruri cu texturi care pocnesc sau scot sunete, mingi moi pentru a învată să prindă cât mai bine și pentru a avea o dexteritate cât mai bună.

Cele mai potrivite jucării pentru cel mic (dupa 12 luni) sunt seturile de cuburi colorate și cărticelele muzicale și cu imaginile unor obiecte sau chipuri de persoane. Aceste jucării ajută la dezvoltarea abilitățiilor motorii fine și psihice, deoarece, copilul privind imaginile v-a recunoște mult mai usor obiectele din jur.

Asigurați-vă că orice jucărie pentru un copil în această categorie de vârstă nu are piese mici, care pot fi rupte și înghițite, fără muchii ascuțite sau puncte, și este realizat din materiale.

Dezvoltarea psihică, fizică și comportamentală între 18 luni și 3 ani

În timpul acestei vârste sinapsele continuă să se extindă și să ajungă la aproximativ 1.000 de trilioane - de doua ori densitatea creierului adult. Creierul copilului este de două ori mai activ ca, creierul adultului. Dezvoltarea motorie continuă într-un ritm rapid.

La această vârstă, copiii doresc mai multă acțiune, ei vor să sară, să alerge cât mai mult, să meargă cu bicicleta, să se cațere, să se balăcească în apă. Aceste acțiuni le vor dezvolta abilitățile motorii brute.

Cele mai bune jucării pentru această vârstă sunt puzzle-urile simple. Cu ajutorul lor, copilul va avea o coordonare mai bună ochi-mână și va înțelege mai bine orientarea în spațiu.

O altă alegere creativă, ar fi modelarea lutului sau cântarea la diferite intrumente muzicale, care fac zgomot. Prin acestă alegere îi veți dezvolta copilului dumneavoastră latura artistică.

Din nou, asigurați-vă că jucăriile sunt realizate din materiale non-toxic, fără muchii ascuțite sau puncte sau părți mici care pot fi eliminate, rupte și înghițite.

Dragi mămici, fiți cu ochii pe cea de-a doua parte a articolului, care va fi publicat în curând.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI