Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-26 11:13:15 +0300 Descoperă câteva dintre lucrurile pe care orice mamă și-ar fi dorit să le știe despre alăptat înainte de a le afla pe propria piele! 10 chestiuni pe care trebuie să le știi despre alăptat

10 chestiuni pe care trebuie să le știi despre alăptat

10 chestiuni pe care trebuie să le știi despre alăptat 470 900
Descoperă câteva dintre lucrurile pe care orice mamă și-ar fi dorit să le știe despre alăptat înainte de a le afla pe propria piele!
  1. Alăptatul poate fi o experiență dureroasă.

Chiar dacă ești la primul copil sau ai avut deja această experiență, trebuie să ai în vedere că hrănirea copilului este un proces pe cât de natural, pe atât de dureros. Însă, după aproximativ 2-3 săptămâni, lucrurile vor intra în normal, iar mameloanele se vor adapta noilor condiții.

  1. Ține-ți medicul informat în privința lactației.

Chiar dacă sunt de mare ajutor, sfaturile moașelor și ale asistentelor privind lactația nu sunt suficiente, având în vedere că nu sunt specialiști. Nu este cazul să te panichezi și să consulți medicul pentru fiecare decizie, însă este indicat să porți o discuție mai vastă cu acesta privind lactația și alăptarea pentru a ști la ce să te aștepți.

  1. Roagă-ți partenerul de viață să fie prezent la vizitele pe care le faci doctorului.

Indiferent că ești mamă pentru prima dată sau nu, este posibil să uiți o parte din recomandările medicului, iar soțul tău îți poate fi de mare folos într-o astfel de situație.

                Te-ar putea interesa si Avantajele alăptării pentru bebeluș, cât și pentru mamă

  1. Durerea poate fi resimțită și în alte zone ale corpului.

Sânii sunt extrem de sensibili, mai ales după naștere, și tocmai de aceea este foarte posibil ca durerea provocată de alăptat să fie resimțită și în alte locuri. Zona abdominală și spatele sunt de regulă cele mai afectate, datorită contractării uterului. Însă, odată ce sânii se obișnuiesc cu noua întrebuințare, durerea se diminuează sau dispare.

  1. Îți va fi foame mai mereu.

Nu-i de mirare, având în vedere că intreg corpul tău va lucra intens pentru prepararea hranei copilului. De asemenea, vor contribui și prolactina și oxitocina la creșterea apetitului tău. În primele săptămâni, vei vedea că totul va fi mai greu: te vei simți însetată și înfometată în majoritatea timpului, dar și mai obosită decât în timpul sarcinii.

  1. Nu subestima puterea unei perne.

Acest sfat este dedicat mai ales mamelor care au născut prin cezariană. Te poți folosi de o pernă pentru mai multă susținere atunci când alăptezi. Vei vedea că treptat perna va deveni cel mai bun prieten al tău.

  1. Folosește tampoane pentru sâni.

În primele săptămâni nu vei avea mari bătăi de cap din această pricină, însă pe parcurs vei vedea că va fi nevoie să folosești tampoane pentru sâni pentru a evita petele care apar în urma secrețiilor mamelonare.

  1. Nu uita de lubrifiere.

Dacă procesul de alăptare este mai dureros decât de obicei, poți încerca o cremă specială pe care să o aplici pe mameloane ori de câte ori alăptezi.

  1. Nu ignora petele roșii.

Dacă observi apariția unor pete roșii fierbinți, atunci este cazul să ceri sfatul medicului cât mai curând. Poate fi o infecție și este indicat să o controlezi înainte de a afecta laptele matern.

  1. Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău

Toți medicii recomandă mamelor care au sân să își alăpteze bebelușii deoarece laptele matern este cea mai sănătoasă hrană pentru aceștia.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI