Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2018-04-27 13:13:51 +0300 Diversificarea alimentației, la copiii de 6 luni

Diversificarea alimentației, la copiii de 6 luni

Diversificarea alimentației, la copiii de 6 luni 470 900
În ce constă diversificarea?

"Diversificarea constă în introducerea în alimentaţia sugarului a altor alimente decât laptele. După 6 luni, copiii au nevoie şi de alte alimente, de carne, de brânză, de ouă, cereale, fructe, legume, în completarea laptelui matern. 

S-a constatat în urma observaţiilor pe generaţii de copii, că este mult mai bine și mai sănătos să diversifici după 6 luni. În acest moment, în toată lumea se merge spre diversificarea după 6 luni, pentru că studiile au demonstrat că laptele de mamă, fiind un aliment complet, este absolut suficient până la această vârstă.

Cu ce trebuie să încep diversificarea?

Noile alimente se introduc progresiv (câte un aliment o dată) începând cu porţii mici, câte o linguriţă, crescând cantitatea după câteva zile. În funcţie de toleranţă, porţia se completează cu laptele copilului. După două-trei zile de pauză se introduce un alt aliment.

Tipul de aliment se alege în funcţie de starea de nutriţie a copilului:
•    la un copil slab, se începe cu făinoasele, cu cereale mixte preparate cu laptele copilului, dacă acesta primește lapte praf sau cereale cu lapte, care se vor prepara cu apă, pentru copilul hrănit la sân;
•    la un copil gras se va începe cu fructele, apoi se introduc proteinele sub forma de piureuri 
•    la copilul foarte gras se poate începe cu legume sau fructe iar proteinele animale se pot introduce în pureurile de legume sau fructe (brânza de vaci)

Ce alimente sunt recomandate
Alimentele trebuie să fie complexe, alimentaţia copilului trebuie să conţină fructe, legume (de preferat din culturi bio sau din piaţă), ouă, carne (pui, vită, pește,ficat), dar și supliment de apă și sucuri din fructe."
 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI