Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-10-13 13:35:31 +0300 Învață mai multe despre cauzele durerii abdominale în timpul perioadei prenatale și află dacă simptomele sunt normale sau necesită atenția doctorului tău! Durerea abdominală în timpul sarcinii

Durerea abdominală în timpul sarcinii

Durerea abdominală în timpul sarcinii 470 900
Învață mai multe despre cauzele durerii abdominale în timpul perioadei prenatale și află dacă simptomele sunt normale sau necesită atenția doctorului tău!

Care sunt cauzele inofensive ale durerii abdominale?

Uterul crește

Pe măsură ce uterul crește, acesta face anumite schimbări în poziția intestinelor tale. Poți simți greață sau durere din această cauză, la fel și senzația de sațietate chiar și după o gustare.

Soluția? Mănâncă puțin și des, fă mișcare, odihnește-te și mergi la baie ori de câte ori ai ocazia.

Durerea de ligament rotund

Pe măsură ce uterul crește, pune presiune și pe ligamentele rotunde, cele care înconjoară uterul. Durerea se simte în partea inferioară a abdomenului și diconfortul radiază în vintre. Durerea este una ascuțită care se intensifică atunci când schimbi poziția. De obiecei, apare în trimestrul al doilea și dispare de la sine, însă dacă te simt inconfortabilă, poți cere niște medicamente ginecologului.

Constipația și balonarea

Din păcate, cele două fac parte din rutina unei femei însărcinate, însă nu sunt periculoase pentru sarcină. Consumă cât mai multe fibre, bea apă și nu evita legumele.

Contracțiile Braxton Hicks

Acestea sunt asociate cu dilatarea cervixului, fiind extrem de enervante, dar inofensive. Adevăratele contracții devin din ce în ce mai dese și intense, spre deosebire de contracțiile B. H. Deshidratarea este un factor declanșator al acestora, așa că ai grijă să fii hidratată.

Care sunt cauzele grave ale durerii abdominale?

 Sarcina ectopică

Sarcina ectopică apare în momentul în care oul se dezvoltă în afara uterului. În cazul unei astfel de situații, poți simți durere intensă și sângerări între săptămâna 6 și săptămâna 10. Medicul ginecolog poate confirma acest diagnstic cu o ecografie.

Avortul spontan

Durerea abdominală apare în principal în primul trimestru, însă nu este o regulă. Alte simptome asociate avortului spontal alături de durere sunt sângerarea și crampele care se aseamănă cu cele prezente la ciclu menstrual.

Travaliul prematur

Dacă ești înainte de săptămâna 37, ai dureri abdominale, la nivelul spatelui și contracții regulate, atunci este posibil să ai un travaliu prematur. Anunță-ți medicul și mergi cât mai rapid la spital, chiar dacă s-ar putea să fie o alarmă falsă.

Ruperea placentei

Placenta este sursa de oxigen și hrană a bebelușului tău. În cazuri rare, placenta se poate detașa de peretele uterin înainte de naștere. Durerea este severă, iar uterul devine extrem de rigid (dacă apeși pe abdomen, va fi tare ca piatra).

Preeclampsia

Este un rezultat al tensiunii ridicate, motiv pentru care doctorii verifică tensiunea la fiecare control. Într-un astfel de caz, durerea se va simți în partea superioară a abdomenului, fiind acompaniată de greață, dureri de cap, tulburări de vedere și umflare.

Apendicita

Poate fi dificil de diagnosticat în timpul sarcinii. Însă, dacă simți durere în partea dreaptă inferioară, alături de greață, vomitat și lipsa apetitului, atunci mergi la medic, deoarece este posibil să ai apendicită.

Calculi biliari

Aceștia sunt mai comuni la femeile care sunt supraponderale, au peste 35 de ani și au mai avut astfel de probleme. Durerea este severă și este concentrată în partea dreaptă superioară a abdomenului. În unele cazuri, durerea radiază în spate sau sub umăr.

Infecția de Tract Urinar (ITU)

Cel puțin 10% din femeile însărcinate vor avea o infecție urinară la un moment dat în timpul perioadei prenatale. Dacă ai dureri absominale, simți des nevoia să urinezi, ai dureri și arsuri la urinare sau sânge în urină, atunci este posibil să ai o infecție urinară. Mergi la medic pentru a-ți prescrie un tratament, deoarece este ușor de tratat, dar periculoasă dacă o ignori.

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători