Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-02-23 16:33:16 +0200 Deși copiii din România și Norvegia sunt protejați de legi similare, mai mult de 10.000 de copii români au fost abuzați doar în primele 2 trimestre ale anului trecut.  Este bătaia ruptă din Rai?

Este bătaia ruptă din Rai?

Este bătaia ruptă din Rai? 470 900
Deși copiii din România și Norvegia sunt protejați de legi similare, mai mult de 10.000 de copii români au fost abuzați doar în primele 2 trimestre ale anului trecut. 

România și Norvegia sunt 2 țări care în aparență nu au nimic în comun. Însă, lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de protecția copiilor. Deși ar trebui să fie protejați de orice abuz fizic, psihic sau emoțional, statisticile reflectă o realitate tristă pentru copiii români. 

Doar în primele luni ale anului trecut au fost raportate peste 10.000 de cazuri de abuzuri, majoritatea având loc în cadrul familiei. Însă, nici copiii dați în grija asistenților maternali nu se bucură garantat de protecție, având în vedere că numărul reclamațiilor crește de la un an la altul.

O asistentă maternală a fost condamnată la închisoare după ce a torturat și bătut o fată de 6 ani. Fetița este momentan ajutată de psihologi pentru a depăși trauma și pentru a-și recăpăta încrederea în sine și în oameni. 

Statisticile arată faptul că cel mai des abuzați sunt copii între 3-6 ani și cei între 10-13 ani. Mai mult, 20% dintre părinții care își abuzează fizic copiii nu regretă acest lucru, ci consideră bătaia ca fiind o alternativă de educare a copiilor. 

Psihologii recomandă atât părinților, cât și profesorilor sau vecinilor să sesizeze autoritățile dacă au certitudinea sau bănuiesc că un copil este abuzat. 

Sursa: Stirileprotv.ro

 

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI