Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-12 14:25:16 +0300 Uneori, corpul uman are nevoie de ajutor pentru a putea îndeplini funcțiile de bază, chiar și în cazul bebelușilor, însă, în ce măsură și la ce nivel ar trebui să se intervină? Este echinacea sigură pentru bebelușul tău?

Este echinacea sigură pentru bebelușul tău?

Este echinacea sigură pentru bebelușul tău? 470 900
Uneori, corpul uman are nevoie de ajutor pentru a putea îndeplini funcțiile de bază, chiar și în cazul bebelușilor, însă, în ce măsură și la ce nivel ar trebui să se intervină?

Un părinte nu are parte de pauze. Încă din prima clipă de viață a bebelușului, o mamă este extrem de preocupată de singuranța copilului ei și tocmai de aceea se află într-o permanentă căutarea a celor mai bune sfaturi privind alimentația și sănătatea acestuia.

În primul an de viață, dezvoltarea unui sistem imunitar puternic reprezintă poate cea mai mare provocare pentru un bebeluș, dar și pentru părinții acestuia. Uneori, corpul uman are nevoie de ajutor pentru a putea îndeplini funcțiile de bază, chiar și în cazul bebelușilor, însă, în ce măsură și la ce nivel ar trebui să se intervină?   

Ce este echinacea?

Echinacea este o plantă care, consumată sub formă de tablete sau picături, luptă împotriva gripei, a răcelii, a amigdalitei și a infecțiilor urechii sau sinusurilor. Acest medicament poate întări sistemul imunitar al unui copil dacă este administrat corespunzător. Cantitatea de echinacea este recomandată în funcție de vârsta și greutatea copilului și poate fi consumată împreună cu o băutură sau un aliment.

Cât de sigură este pentru bebeluși?

Așa cum am menționat și mai sus, una dintre cele mai mari preocupări ale unei mame o reprezintă sănătatea și sigurața bebelușului. Echinacea este un medicament care ajută la întărirea sistemului imunitat într-o manieră artificială. Mai exact, acest medicament substituie toate funcțiile sistemului imunitar și tocmai de aceea este important ca o mamă să știe dacă este recomandat sau nu ca unui bebeluș să îi fie administrat acest medicament.

Mai multe studii medicale susțin faptul că Echinaceea poate interveni în dezvoltarea naturală a sistemului imunitar al bebelușului. Copilul începe să se dezvolte încă de când este în pântec și odată cu acesta se maturizează și sistemul imunitar, fiind extrem de important ca întreg procesul să se desfășoare cât mai natural și fără implicare artificială.

În primele 6 luni de viață, când sistemul imunitar este încă în proces de dezvoltare, laptele matern pare să fie mai mult decât suficient pentru a-i oferi copilului toți nutrienții de care are nevoie. Echinacea este o metodă artificilă prin care sunt procurați nutrienții de care un bebeluș are nevoie pentru a se dezvolta optim.

Efecte secundare

Echinacea poate cauza iritarea pielii, umflarea gurii sau a limbii și chiar șoc anafilactic. Majoritatea studiilor medicale susțin faptul că Echinacea nu ar trebui prescrisă copiilor sub 12 ani, deoarece riscul unei reacții alergice este extrem de ridicat. Însă, sunt și o mulțime de alte studii care arată faptul că beneficiile pe care le aduce sănătății unui copil sunt uriașe.

Așadar, ce e de făcut? Ei bine, în primul rând, ca orice alt medicament, echinacea nu trebuie consumat fără acordul medicului pediatru. În al doilea rând, dacă știi mai multe despre beneficiile, dar și dezavantajele unui medicament, vei putea fi capabilă să iei cea mai bună decizie pentru copilul tău.

Mai jos, poți găsi câteva efecte secundare ale echinaceei, conform unor studii medicale:

  • Tulburări hematologice;
  • Formarea unor cheaguri în vasele de sânge;
  • Risc crescut pentru dezvoltarea unei infecții la nivelul urechii;
  • Dacă este folosit pentru o perioadă lungă, poate reduce considerabil numărul celulelor albe;
  • Reacții alegice;
  • Tumefierea pielii și a feței;
  • Blocarea căilor respiratorii;
  • Astm;
  • Șoc anafilactic.

Mai multe organizații medicale, printre care și MHRA (The Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency), HMPC (The European Herbal Medicinal Products Committee) și HMAC (The UK Herbal Medicines Advisory Committee) sunt de părere că riscurile acestui medicament depășesc beneficiile în cazul copiilor sub 12 ani și recomandă doctorilor și părinților să includă echinacea în tratamentul unui copil doar după efectuarea anumitor teste și întocmirea unui istoric medical detaliat.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI