Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-20 13:44:47 +0300 Deși sunt puține cazuri înregistrate, există femei care s-au trezit ”din senin” că nasc, deși nu aveau idee că sunt însărcinate. Este posibilă o sarcină fără știrea mamei?

Este posibilă o sarcină fără știrea mamei?

Este posibilă o sarcină fără știrea mamei? 470 900
Deși sunt puține cazuri înregistrate, există femei care s-au trezit ”din senin” că nasc, deși nu aveau idee că sunt însărcinate.

. O parte dintre acestea au realizat acest lucru abia când s-a declașat travaliul, însă unele au aflat chiar mai târziu de atât, în momentul nașterii.

Sunt incredibil, dar este adevărat, chiar dacă trăim în era informației unde, se prespune, orice ființă cu discernământ este informată asupra funcțiilor și capacităților corpului său.

În prezent, o mulțime de femei au acces la kit-uri pentru sarcină, teste de sarcină și informații prinvind acest subiect, toate gratuite. Însă, în ciuda acestui fapt, încă mai există un număr impresionant de femei care sunt surprinse atunci când află că au rămas însărcinate. Lipsa simptomelor reprezintă unul dintre motivele de bază, dar și dezinformarea joacă un rol important.

Simtomele sarcinii

Cel mai frecvent simptom al sarcinii îl reprezintă lipsa ciclului mestrual. Însă, majoritatea femeilor se bazează pe faptul că nu au mestruația regulată și ignoră, cel puțin pentru o perioadă, acest aspect. Totodată, greața, amețeala și instabilitatea emoțională sunt simptome comune ciclului menstrual și sarcinii, ceea ce poate genera puțină confuzie. Trebuie menționat și faptul că 1% dintre femeile însărcinate au auvut parte de sângerări vaginale în timpul perioadei prenatale, asociind sângerare greșit ciclului menstrual.

70% dintre femeile însărcinate au grețuri matinale, însă frecvența și severitatea diferă de la o femeie la alta. Din păcate, unele femei nu îl asociază sarcinii, ci pun grețurile pe seama nutriției sau, din nou, pe seama mentruației.

Un alt simtom îl reprezintă creșterea în greutate. În timpul unei sarcini, o femeie gravidă se îngrașă cu aproximativ 12,5 kilograme. Această creștere este determinată de gene și diferențele culturale și etnice. Totodată, când sunt aproape de menopauză, femeile se îngrașă mai ales în zona taliei și nu ar trebui exclus stresul, care reprezintă un alt motiv pentru creșterea în greutate.

Un făt începe să miște în jurul săptămânii 18 de sarcină, ceea ce ar trebui să informeze mămica de faptul că este însărcinată. Numai că, au existat cazuri în care mișcarile de începul ale bebelușului au fost greșit considerate ca fiind gaze abdominale. Abia la declanșarea travaliului, când mișcările s-au intensificat, mamele în cauză au simțit prezența copilului. Un astfel de caz este numit o naștere criptică.

Ce părere ai de aceste cazuri? Care crezi că sunt măsurile care ar trebui luate într-o astfel de situație? Este informarea insuficientă sau sunt alți factori mai importanți care intervin în acest proces?

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI