Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-25 16:03:02 +0200 Deși trăim în era informației, un studiu recent a relevat faptul că 90% dintre femeiele din România nu sunt conștiente de faptul că alcoolul consumat în timpul sarcinii pune în pericol fătul. Fără alcool în timpul sarcinii!

Fără alcool în timpul sarcinii!

Fără alcool în timpul sarcinii! 470 900
Deși trăim în era informației, un studiu recent a relevat faptul că 90% dintre femeiele din România nu sunt conștiente de faptul că alcoolul consumat în timpul sarcinii pune în pericol fătul.

Un studiu realizat pe un eșantion de câteva sute de femei din România a scos la suprafață o realitate îngrijorătoare și anume că 9 din 10 mame nu știu faptul că în sarcină este recomandată excluderea consumului de alcool. Mai mult, o parte din acestea sunt de părere că puțină băutură nu are cum să dăuneze fătului și aleg să consume periodic alcool în timpul sarcinii.

Există în România anului 2016 mame care beau în timpul sarcinii, dar și care alăptează cu o alcoolemie mult peste limite. Un caz a fost înregistrat în Vaslui, unde o femeie și-a adus în comă alcoolică propriul copil deoarece l-a alăptat cu o alcoolemie de 1,3 la mie. O altă gravidă din Botoșani a fost la un pas să-și piardă bebelușul din aceleași motive.

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe Iași a declarat pentru Știrile ProTV următoarele: „Peste 30% din gravidele ajunse în serviciul de urgență au o patologie legatp de consumul de alcool. Vorbim de intoxicație etilică acută, de comă toxică exogenă, dar și de patologia traumatică, iar valorile alcoolemiei au speriat și toxicologii, de peste 350 de miligrame la sută.

 Specialișii susțin faptul că indiferent de cantitate, consumul de alcool trebuie evitat, deoarece odată intrat în sânge, alcoolul ajunge în placentă și, implicit, la copil.

Conform datelor furnizate de Ministerul Sănătății, în anul 2012 au exista 4 cazuri de copii care s-au născut cu malformații deoarece mamele au ales să consume alcool în timpul sarcinii.

Sursa: Stirileprotv.ro

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI