Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-06 18:18:06 +0300 6 sfaturi pentru a face visele urâte ale copilului tău să dispară. Fără coșmaruri!

Fără coșmaruri!

Fără coșmaruri! 470 900
6 sfaturi pentru a face visele urâte ale copilului tău să dispară.

În urma unui studiu realizat de Spitalul de Copii din Philadephia, cercetătorii au descoperit că 96% din copiii cu vârsta cuprinse între 7 și 9 ani au parte de coșmaruri, comparativ cu 68% pentru categoria 4-6 ani și 76% pentru cei de 10-12 ani.

Coșmarurile apar în timpul somnului REM și majoritatea copiilor nu se trezesc imediat ce au parte de un astfel de episod. Însă, visele urâte afectează în mod direct starea de spirit a copiilor. Cauzele pot fi numeroase și diverse. Stresul, teama, scene din viața de zi cu zi sau din filme sunt doar o parte dintre acestea.

Așadar, ce este de făcut?

1. Fii înțelegătoare

Dacă unul dintre copiii tăi are un coșmar, este important să îi înțelegi trăirea și să îi explici că ceea ce a visat nu este real. Trebuie să îl asiguri că știi cu ce se confruntă, pentru a-i valida faptul că îi înțelegi frica. Îi poți spune: Știu că ești speriat. Și eu aș fi în locul tău. Însă, nu este real ce ai visat, pentru că nu este nici un om rău în camera ta. Aș fi știut dacă ar fi fost așa.

2. Orarul de somn

Este important ca acesta să aibă stabilit un program de somn. Sigur,  nu îi poți impune să adoarmă la o anumită oră, însă, copiii care se culcă mai târziu decât trebuie sunt mai predispuși să aibă coșmaruri. Conform specialiștilor, un copil care merge la școală trebuie să doarmă 10-11 ore. Electronicele trebuie oprite cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a merge la somn, iar în acest interval copilul se poate juca cu părinții, poate face o baie sau se poate uita pe geam la stele.

3. Relaxarea

Un corp relaxat și o minte calmă pot ajuta copilul să adoarmă mult mai ușor și să aibă un somn mai liniștit. Permite-i copilului să ia pauze atunci când are nevoie, iar calitatea somnului se va îmbunătăți considerabil.

4. Înfruntarea temerilor

Copiii au o mulțime de temeri. Unora le este frică de întuneric, altora de apă, în vreme ce unii copii sunt speriați de animale. Aceste frici pot reprezenta cauze ale coșmarurilor și pentru a scăpa de ele este necesar să le înfrunte. Află care sunt temerile copilului tău și așteaptă momentul potrivit pentru a-l putea impulsiona să le înfrunte. Dacă va avea parte de indicațiile și încurajările tale, va fi doar o chestiune de timp până când o să răzbată.

5. Exerciții mentale

Visele rele pot deveni periodice. În cazul în care copilul tău are senzația că ceea ce visează este real, atunci visele se vor intensifica. Singura manieră prin care poți contracara acest obicei este de a-ți convinge copilul că totul este doar în mintea lui. De exemplu, atunci când crede că cineva se ascunde în camera lui sau sub pat, investighează alături de acesta întreaga cameră pentru a se convinge că personajele negative sunt doar rodul imaginației lui.

6. Nu ezita să ceri ajutor

Sunt și unele situații care nu pot fi gestionate de către un părinte. Dacă te simți depășit de situație este indicat să ceri ajutorul unor speciliști care au cunoștințele și experiența necesară pentru a-ți ajuta copilul.

Sursa: Parents.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI