Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-08 16:06:44 +0200 Tot mai mulți copii își aleg idolii încă din primii ani de viață. Modele demne de urmat

Modele demne de urmat

Modele demne de urmat 470 900
Tot mai mulți copii își aleg idolii încă din primii ani de viață.

Sigur, părinții sunt cei care le influențează puternic drumul pe care aleg să îl urmeze, însă accesul la informație și nu numai le oferă acestora o varietate mai largă de modele.

Nu este un secret faptul că majoritatea fetelor aleg să se joace cu păpușile și să își dorească să devină asemenea acestora, machiate, aranjate și cu haine cât mai sumare și provocatoare. Încă din copilărie, fetelor le este indusă ideea, voluntar sau nu, că pentru a avea succes pe toate planurile trebuie să adopte un anumit stil de viață.

Însă, Wendy Tsao este de altă părere. Aceasta este o artistă pasionată care deține un atelier dedicat copiilor care doresc să își creeze propriile jucării. Wendy a dorit să ofere fetițelor oportunitatea de a se juca și a fi inspirate de modele feminine puternice care au reușit să se facă remarcate prin muncă, perseverență și pasiune.

Proiectul a vizat demachiarea păpușilor comerciale și adaptarea acestora pentru a semăna cu femei care au adus o contribuție semnificativă lumii în care trăim.

Una dintre ele este Malala Yousafzai, una dintre cele mai iubite adolescente și cea mai tânără laureată a premiului Nobel pentru pace. Deși are abia 19 ani, Malala este o activistă pakistaneză care a luptat și luptă pentru dreptul fetelor de a fi educate.

J.K. Rowling este un alt model pe care Wendy îl consideră demn de urmat, fiind poate cea mai populară autoare în rândul copiilor datorită seriei Harry Potter.

Nu au fost excluse nici Waris Dirie, Roberta Bondar sau Jane Goodall, 3 femei care au scris cu adevărat istorie.

Waris Dirie - 1965 - Model, autoare și activistă

Roberta Bondar - 1945 - prima femeie astronaut din Canada

Jane Goodall - 1934 - Cercetător britanic, Mesager pentru pace al ONU

Sursa: Boredpanda.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători