Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-09 16:45:15 +0200 Nutriția dezechilibrată și diabetul din timpul sarcinii, unele tulburări ale urechi și alți factori mai previzibili sau complet imprevizibili pot afecta dezvoltarea discursului copilului. Factorii care afectează discursul copilului

Factorii care afectează discursul copilului

Factorii care afectează discursul copilului 470 900
Nutriția dezechilibrată și diabetul din timpul sarcinii, unele tulburări ale urechi și alți factori mai previzibili sau complet imprevizibili pot afecta dezvoltarea discursului copilului.

Este bine cunoscut faptul că unii regi și-au lăsat copiii să crească în locuri solitare fără să vorbescă cu aceștia, pentru de a determina în ce limbă vor vorbi. Acei copii nu numai că nu vorbesc, dar au dezvoltat un comportament ciudat. Acest exemplu simplu ne oferă oportunitatea de a înțelege că dezvoltarea lingvistică a unui copil, și nu numai, este afectată de mai mulți factori.

O parte din factori sunt:

- Consumul de alcool, droguri sau alte substanțe în timpul sarcinii crește probabilitatea dezvoltării tulburărilor de vorbire.

- Cercetătorii au demonstrat faptul că diabetul din timpul sarcinii poate contribui semnificativ la problemele de vorbire ale unui copil.

- Nașterea prematură este o cauză a problemelor de vorbire.

- A fost observat faptul că gemenii sau tripleții întâmpină cel mai des dificultăți în dezvoltarea discursului. Principalul motiv este acela că părinții nu dedică suficient timp comunicării, având în vedere că sunt depășiți de situație.

- Încă de mici, bebelușii sunt capabili să colecteze informații din mediul înconjurător. Părinții se pot implica activ în acest proces, folosindu-se de jocuri sau metode alternative de comunicare.

- Una dintre cele mai avansate abilități ale bebelușului este aceea de a răspunde la diferite sunete. Poți contribui la dezvoltarea acestei abilități cu ajutorul melodiilor sau îi poți cânta chiar tu copilului.

- Dezvoltarea discursului unui copil este deserori legată de statusul emoțional. Este important să menții o atmosferă pozitivă în preajma copilului și să eviți relațiile tensionate în mediul familiar.

- Problemele de vedere pot afecta capacitatea de vorbire a copilului.

- Bebelușii pot dezvolta cu ușurință infecții le nivelul urechii, fapt care le poate afecta auzul. În consecință, copilul nu poate recepta toate sunetele din jurul său, ceea ce îi crează dificultăți în dezvoltarea discursului.

- Copiii dezvoltă foarte multe aptitudini în timpul verii, imediat ce intră în contact cu natura. Plimbările și picnicurile în parc, în pădure sau în aer liber ar trebui să devină parte din rutina zilnică.

- Comunicarea și contactul cu alți copii apropiați ca vârstă contrbuie la dezvoltarea discursului.

- Este indicat ca părinții să înscrie copilul la grădiniță, deoarece acesta va intra în contact cu alți copii de vârsta lui și își va dezvolta abilitățile de comunicare.

- Condițiile de viață, tradițiile și diversitatea unei societăți pot afecta pozitiv sau negativ dezvoltarea discursului unui copil.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI