Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2023-10-17 14:42:47 +0300 Informația este putere! Descoperă partea întunecată a primelor săptămâni după naștere, cunoscute și ca ”cel de-al patrulea trimestru de sarcină”! ”Fericirea” după naștere – 10 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre acomodare

”Fericirea” după naștere – 10 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre acomodare

”Fericirea” după naștere – 10 lucruri pe care nimeni nu ți le spune despre acomodare 470 900
Informația este putere! Descoperă partea întunecată a primelor săptămâni după naștere, cunoscute și ca ”cel de-al patrulea trimestru de sarcină”!

1. Va fi mai greu decât crezi.

Indiferent că naști natural sau prin cezariană, primele săptămâni vor fi extrem de dificile fizic, dar și psihic. Acceptă tot ajutorul care ți se oferă și nu uita să fii indulgentă cu tine.

2. Vaginul tău va avea mult de suferit.

Vei avea dureri la în zona pelviană mai ales dacă nașterea este naturală. Sigur, băile, compresele și medicamentele sunt  de ajutor după naștere, diminuând semnificativ durerea, însă cu toate aceste ajutoare, durerea nu va fi una deloc minoră.

3. Ai încă greutate în exces.

Vei avea momente în care vei privi spre burtica ta și te vei întreba dacă este cu adevărat o diferență acum că ai născut. Nu îți face probleme! Va dura până când vei elimina lichidele pe care le-ai reținut în timpul sarcinii și grăsimea pe care ai acumulat-o încet, dar sigur.

4. O să plângi. Mult!

Hormonii se vor juca cu corpul și nervii tăi constant. Vei râde cu lacrimi, ca în doar câteva momente să plângi cu suspine. Totul se datorează hormonilor, așa că nu încerca să îți ascunzi emoțiile. Este firesc să te simți depășită și cei din jurul tău trebuie să înțeleagă asta și să te susțină cum pot ei mai bine.

5. Este posibil să îți cadă părul.

Dacă în sarcină ai avut un păr de invidiat, pregătește-te să plătești pentru cele 9 luni de glorie imediat după naștere. Tot hormonii sunt de vină pentru acest efect neplăcut, însă imediat cum te vei pune pe picioare, lucrurile vor reveni la normal.

6. Alăptarea este mai dificilă decât pare.

Bebelușul mănâncă des, ceea ce va pune extrem de multă presiune pe mameloanele tale și pe starea de spirit dacă nu vei reuși să ai lactație în primele zile. După ce vei trece de perioada de acomodare (câteva zile) vei vedea că alăptatul va fi unul din momentele preferate ale zilei, deoarece vei putea să te conectezi mai mult cu copilul. Important este să treci de acele zile și totul va fi bine.

7. O să îți urăști soțul.

Sunt o mulțime de motive pentru care îi poți purta resentimente, iar tu nu vei avea nevoie decât de unul. Indiferent că soțul nu se implică atât de mult cât ți-ai dori, că nu înțelege prin ce treci sau că este vinovat pentru faptul că bebelușul seamănă cu el, vei avea momente în care vei nutri sentimente negative pentru el.

Din fericire, și această pasă este una trecătoare. Dacă vei face un pas în spate și îi vei oferi informațiile de care are nevoie, partenerul tău s-ar putea să te uimească.

8. Vei fi fierbinte.

Din păcate, nu în sensul pe care îl dorește orice femeie, ci vei simți constant că ești înfierbântată. Din nou, hormonii. Nu va fi deloc plăcut să simți cum transpiri la fiecare pas, așa că înarmează-te cu răbdare și multe haine de schimb.

9. Sâni mai mari și mai dureroși.

Dacă vei sări una din mesele bebelușului va fi vai și amar pentru sânii tăi. Acela va fi momentul în care ai da orice să fii o femeie fără forme, chiar dacă te bucurai de mărimea sânilor cu puțin timp în urmă.

10. Prima dată la toaletă va fi o experiență terifiantă.

Indiferent de maniera în care ai născut, va fi extrem de dificil să te convingi că poți merge la toaletă fără să se întâmple ceva rău. Din fericire, totul devine mai ușor cu trecerea timpului.

Sursa: Pregnantchicken.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI