A mânca pentru doi poate fi extrem de stresant. Alege cu grijă!
O dietă echilibrată și sănătoasă este benefică oricăruia dintre noi. Însă, în cazul femeilor gravide este puternic recomandată, deoarece acestea trebuie să acorde o atenție deosebită alegerilor alimentare pentru dezvoltarea optimă a fătului. Femeile însărcinate au la dispoziție o mulțime de alimente benefice sarcinii, însă astăzi vom vorbi despre fructele și legumele care nu trebuie să lipsească din dieta unei gravide.
Legumele și fructele conțin o mulțime de nutrienți vitali și fibre esențiale mamei și fătului. O femeie însărcinată trebuie să aibă în vedere faptul că mănâncă pentru doi și că de cele 9 luni va depinde întreg viitorul copilului.
Ce pot oferi fructele și legumele?
Așa cum am spus și mai sus, vitaminele și mineralele sunt extrem de importante pentru sănătate. Cele pe care le vei găsi în fructe și legume includ:
- Beta catoten – important pentru dezvoltarea fătului (celulele, pielea, vederea și sistemul imunitar);
- Vitamina C – importantă pentru dezoltarea oaselor și dinților;
- Potasiu – ajută la reglarea tensiunii arteriale;
- Acid folic – important pentru prevenirea defectelor de tub neural;
- Fibrele – ajută digestia și previne hemoroizii, având în vedere că foarte multe gravide sunt afectate de constipație.
Te-ar putea interesa si: Studiu: Consumul de fructe în timpul sarcinii ajută la creșterea IQ-ului bebelușului
Fructe recomandate în timpul sarcinii
Banane - Reglează digestia;
Struguri – Bogați în vimaina A, potasiu, fosfor, magneziu și sodiu;
Mango – Ajută digestia și conține din plin vitaminele A și C, care sunt esențiale sarcinii;
Fructe de pădure - Zmeura, murele, căpșunile și afinele sunt bogate în antioxidanți și sunt puternic recomandate femeilor însărcinate;
Alte fructe benefice: mandarine, pepene verde, pere, ananas, guava, kiwi, pepene galben, cireșe, grapefruit și caise.
Te-ar putea interesa si: Importanța potasiului în timpul sarcinii
Legume recomandate în timpul sarcinii
Avocado, varză, salată verde, muștar, spanac, sfecla, broccoli (conține calciu, acid folic, antioxidanți care luptă împotriva bolilor, vitamina C), mazăre verde, cartofi dulci, sparanghel și roșii.
Comentarii