Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 14:27:58 +0200 Fumatul în timpul sarcinii poate avea repercusiuni grave. Află mai multe despre pericolele la care îți expui copilul dacă alegi să fumezi! Fumatul în timpul sarcinii

Fumatul în timpul sarcinii

Fumatul în timpul sarcinii 470 900
Fumatul în timpul sarcinii poate avea repercusiuni grave. Află mai multe despre pericolele la care îți expui copilul dacă alegi să fumezi!

Să aruncăm o privire asupra riscurilor pe care le are fumatul asupra copilului, atât în timpul sarcinii, cât și după naștere. Aici vei putea găsi informații utile privind modul în care substanțele periculoase din tutun pot face rău fătului, chiar dacă mama este un fumător pasiv.

Ce ne spun numerele despre fumatul în timpul sarcinii?

- 20-30% din nou-născuți se nasc subponderali pentru că mamele lor au fumat în timpul sarcinii;

- Fumatul pare să fie responsabilitatea principală pentru nașterile premature (10-15%);

- Fumatul se încadrează pe lista principalelor cauze ale deceselor neonatale (10%);

- Fumatul crește riscul apariției astmului la nou-născuți.

Este afectat fătul dacă mama este fumătoare?

Țigările conțin substanțe dăunătoare (nicotină, monoxid de carbon) care sunt inhalate de mama fumătoare și transferate prin placentă la făt. În plus, fumatul acționează ca o barieră privind nutrienții pe care fătul trebuie să îi primească. În același timp, aceasta nu permite accesul oxigenului, care este necesar pentru dezvoltarea fătului.

Copiii de mame fumătoare care nu au renunțat la acest obicei în timpul sarcinii, au un risc ridicat de probleme respiratorii, deoarece pe măsură ce cresc, sunt mai vulnerabili la răceli, infecții ale urechii și tuse. Totodată, capacitatea de învățare a copiilor este afectată de fumatul din timpul sarcinii.

Este fumatul pasiv periculos pentru făt?

Fumatul pasiv afectează, de asemenea, fătul. Tocmai de aceea este recomandat ca femeile însărcinate să evite spațiile închise în care se fumează. Acest sfat se aplică și pentru perioada alăptării.

Te poți lăsa de fumat în timpul sarcinii fără a lua în greutate?

Dacă vei renunța la fumat, nu înseamnă automat că te vei îngrășa. Adoptă un stil de viață sănătos cu o alimentație echilibrată și schimbarea va fi în avantajul tău.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI