Stafidele conțin acid ascorbic, niacina, piridoxina potasiu, fier și fosfor.
Stafidele ajută la micșorarea acidității stomacale, oferă în scurt timp și pentru o durată mai mare senzația de sațietate, este utilă pentru sănătatea ochilor, reglează digestia, favorizează formarea celulelor roșii, favorizează creșterea și întărirea structurii osoase.
Ingrediente:
• 3 banane coapte
• 1 ceașcă de fulgi de ovăz
• 1 ceașcă de mei
• 1/3 ceașcă de ulei vegetal
• 1 linguriță de extract de vanilie
• ½ ceașcă stafide
Acum că avem ingredientele necesare, haideți să aflăm cum se prepară:
1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius și apoi pregătește aluatul
2. Macină fulgii de ovăz și meiul
3. Într-un castron mare pasează bananele cu furculița, încorporând ulterior, ovăzul, meiul, uleiul, extractul de vanilie și stafidele
4. Amestecă-le bine până obții o cocă de consistența plastilinei, pe care o lași să stea 15 minute
5. Pe o tavă cu hârtie de copt așează fursecurile
6. Pune tava în cuptor și las-o 20 de minute până când biscuiții devin ușor maronii.
Rețetă recomandată de dna. Eugenia Dobrescu – echnician nutriționist, pentru bebelușii de 9 luni.
Comentarii