Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2019-03-13 17:55:08 +0200 GHID DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN ADOLESCENȚĂ

GHID DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN ADOLESCENȚĂ

GHID DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN ADOLESCENȚĂ 470 900
În adolescență, viața pare uneori complicată la nivelul comunicării între adolescenți și părinții

În adolescență, viața e… ca un suc acidulat… Uneori totul este prea mult, alteori prea puțin, e dulce și acrișoară, agitată, veselă, neașteptată. Atât adolescenții cât și părinții simt deseori nevoia de „ancore”: informații și instrumente de bază care să ușureze hopurile adolescenței și să-i ajute să profite cât mai mult de această perioadă superbă a vieții.

Școala Familiei vă provoacă prin formatoarea Iulia Țoța și invitații ei, pr. Gabriel Grigorescu și Dragonu AKA47, la un GHID de Supraviețuire în Adolescență format din 3 ateliere:

Joi 14.03.2019: Adolescentul, acest necunoscut

Atelier doar pentru părinți, orele 18.00 – 20.00

Vă sună cunoscut următoarele:

”Mă gândesc cu groază că va intra în adolescență… ”

”Ce mă așteaptă oare?”

”Nu mă mai înțeleg deloc cu copilul meu.”

”Nu mă mai ascultă deloc.”

”Face toate special ca să mă scoată pe mine din sărite.”

”Este mare și nu mai are nevoie de mine, este pe picioarele lui.”

Și multe altele asemenea.

Da, adolescenții sunt plini de frământări. Da, anii pubertății și adolescenței sunt cei mai conflictuali ani, pe toate palierele, cu căderi, cu supărări, lacrimi…DAR, ADOLESCENȚA este cea mai frumoasă perioadă din viața lor. Cea mai plină… Cea în care pot răsturna lumea.

Gândiți-vă!

Ei au nevoie de aceste căderi pentru a învăța să se ridice. Altfel, nu vor avea acest exercițiu atunci când viața îi va încerca.

Da, sunt firești frământările lor, conflictele lor interioare. Este puțin probabil ca aceste conflicte intra-personale să nu iasă la suprafață.

Da, au nevoie de spațiu, să-și dea seama ce este cu ei, ce este viața, ce înseamna ”a iubi”, ”a darui”, ”a te sacrifica pentru alții”.  Au o putere extraordinară de a înțelege lucruri care nouă, adulților, câteodată ne scapă.

Vă invit, dragi părinți de adolescenți, să încercăm să răspundem la cât mai multe întrebări, probleme pe care această perioadă le ridică.

Îi așteptăm și pe părinții cu copii mici să participe, poate astfel, află cum să aprindă flacăra în copiii lor – esențial în această perioadă, dar și cum să prevină niște comportamente, cum să așeze cărămizile frumos, sănătos și echilibrat.

Dar, știți ceva, nici măcar asta nu vă garantează că veți avea o perioadă liniștită când copiii voștri vor ajunge adolescenți.  Dar, merită încercat.

Fiecare copil își trăiește adolescența în felul lui. Să o luăm ca atare și să ne bucurăm de copiii noștri!

Sâmbătă 16.03.2019 Una vorbim, alta ne-nțelegem

Atelier comun părinți-adolescenți, orele 17.00 – 20.00

Un ateliere interactiv, provocator atât pentru părinți cât și pentru adolescenți. Un atelier care dezvăluie trăiri extraordinare, frumoase, sensibile. Un atelier care ne arată de fiecare dată că merită să investim timp în relația cu celălalt, pentru că altfel nu putem comunica cu el.

Duminică 17.03.2019 Cine sunt și încotro mă-ndrept

Atelier doar pentru adolescenți, orele 17.00 – 20.00

Adolescenții sunt invitați la o discuție liberă alături de pr. Gabriel și Dragonu AKA47.

Astfel, veți putea aduce în discuție cele mai arzătoare subiecte pentru voi. Dragoș (Dragonu AKA47) vi se dezvăluie cu sinceritate și povestește fără înflorituri despre adolescența și tinerețea lui pline.  Alături de el, părintele Gabriel are misiunea de a descoperi latura sufletească, duhovniceasca a acestei discuții și de a răspunde, din această perspectivă, tuturor întrebărilor voastre.

Cost de participare:

80 lei/ părinte/ atelier

30 lei/ adolescent/ atelier

Doar 25 LOCURI disponibile!

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI