Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-09 17:03:48 +0300 Chiar dacă nu a fost descoperită încă o cauză concretă a apariției colicilor, poți afla cum să ușurezi viața copilului tău în această perioadă extrem de solicitantă pentru întreaga familie. Ghid de supraviețuire în ”sezonul” colicilor

Ghid de supraviețuire în ”sezonul” colicilor

Ghid de supraviețuire în ”sezonul” colicilor 470 900
Chiar dacă nu a fost descoperită încă o cauză concretă a apariției colicilor, poți afla cum să ușurezi viața copilului tău în această perioadă extrem de solicitantă pentru întreaga familie.

      Acceptă ajutor

Nu te încăpățâna absurd! Chiar dacă vei dori ca tu și partenerul să vă ocupați exclusiv de copil, vor exista momente în care veți ceda și veți avea nevoie de ajutorul celor dragi. Chiar și o oră pe zi în care să vă odihniți și să stați departe de plânsetele copilului va fi de mare ajutor.

      Mergi la doctor

Nu te juca cu hormonii și ia în serios efectele depresiei postnatale. Imediat ce copilul va începe să fie tot mai neliniștit din cauza colicilor, vei observa că și starea ta psihică va suferi diferite schimbări. Stai de vorbă cu un medic, pentru că acesta este cel mai în măsură să te îndrume în problema depresiei postnatale.

Tactici pentru a reduce simptomele negative ale colicilor

1. Schimbă meniul. 1 din 3 bebeluși sunt alergici la o proteină din lapte. Dacă alăptezi, nu mai consuma lactate pentru câteva zile și observă dacă starea copilului tău se îmbunătățește. În cazul în care îți hrănești copilul cu lapte praf, discută cu medicul și încearcă să găsești o altă rețetă.

2. Ajută-l să digere mâncarea. Bebelușii scuipă din abundență mâncarea, însă dacă îți vei ajuta copilul să râgâie constant și îl vei ține în brațe 20 de minute după masă, digestia acestuia va fi mult mai ușoară.

3. Încearcă să găsești un echilibru. Hrănește copilul atunci când îi este foame, însă nu aștepta prea mult, deoarece dacă va fi înfometat va mânca mai rapid, va înghiți mai mult aer și va scuipa ceea ce mânăncă, iar tu te vei trezi într-un cerc vicios în care copilul este nervos din cauza colicilor și a faptului că îi este foame.

4. Începe noaptea cu dreptul. Dacă se va odihni mai bine în timpul nopții, copilul va fi mult mai liniștit ziua. Chiar și în timpul zilei, trage draperiile pentru a crea o atmosferă mai relaxantă și lasă televizorul pornit, deoarece bebelușii adorm mult mai rapid dacă aud un zgomot de fundal.

5. Apelează la salvarea oricărui părinte. Suzeta. Te va ajuta mai mult decât crezi. Însă, folosește-o doar atunci când ai mare nevoie, deoarece poate fi dăunătoare.

6. Ia puțină distanță. Dacă simți că ai încercat tot și nimic nu funcționează, pune copilul în pătuț și oferă-ți câteva minute de pauză. Apoi, vei putea reveni cu forțe oarecum proaspete.

SFAT: Dacă bebelușul nu se oprește din plâns, poți încerca metoda Hold

Sursa: Parenting.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI