Iaurtul obținut din comerț are o textură cleioasă. Pentru – un iaurt cremos, prepară rețeta de mai jos.
Ai nevoie de:
• 400 ml lapte de origine animală (capră, oaie, vacă)
• ½ linguriță de iaurt, preferabil preparat tot în casă
Cum se prepară:
1. Fierbe laptele foarte bine timp de 10-15 minute după primul clocot;
2. Lasă-l la răcit până când ajunge la temperatura de 37 - 38 grade celsius (să nu frigă);
3. Într-un borcan de sticlă de 400 grame, pune ½ linguriță de iaurt și puțin lapte, amestecând foarte bine;
4. Adaugă și restul de lapte cald, acoperă cu un capac și un prosop și lasă-l la căldură timp de minimum de 2 ore;
5. Când s-a închegat, pune borcanul în frigider pentru încă 2 ore înainte de a consuma iaurtul.
Este recomandat bebelușlor de 7 luni.
Sursa: Eugenia Dobrescu – technician nutriționist
Comentarii