Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2024-03-15 16:01:30 +0200 Iaurtul obținut din comerț are o textură cleioasă. Pentru – un iaurt cremos, prepară rețeta de mai jos. Iaurt simplu de casă

Iaurt simplu de casă

Iaurt simplu de casă 470 900
Iaurtul obținut din comerț are o textură cleioasă. Pentru – un iaurt cremos, prepară rețeta de mai jos.

Ai nevoie de:

•    400 ml lapte de origine animală (capră, oaie, vacă)

•    ½ linguriță de iaurt, preferabil preparat tot în casă

Cum se prepară:

1.    Fierbe laptele foarte bine timp de 10-15 minute după primul clocot;

2.    Lasă-l la răcit până când ajunge la temperatura de 37 - 38 grade celsius (să nu frigă);

3.    Într-un borcan de sticlă de 400 grame, pune ½ linguriță de iaurt și puțin lapte, amestecând foarte bine;

4.    Adaugă și restul de lapte cald, acoperă cu un capac și un prosop și lasă-l la căldură timp de minimum de 2 ore;

5.    Când s-a închegat, pune borcanul în frigider pentru încă 2 ore înainte de a consuma iaurtul.

Este recomandat bebelușlor de 7 luni.

Sursa: Eugenia Dobrescu – technician nutriționist
 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI