Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-07 11:58:52 +0200 Subiectul infertilității este unul delicat și majortatea cuplurilor evită dezbaterea acestuia. Află când este cel mai indicat să apelezi la sfatul medicului specialist! Infertilitatea: Când este cazul să ceri ajutor?

Infertilitatea: Când este cazul să ceri ajutor?

Infertilitatea: Când este cazul să ceri ajutor? 470 900
Subiectul infertilității este unul delicat și majortatea cuplurilor evită dezbaterea acestuia. Află când este cel mai indicat să apelezi la sfatul medicului specialist!

Tema infertilității este una delicată și tocmai de aceea multe cupluri nu știu când este momentul potrivit să ceară sfatul sau ajutorul unui medic ginecolog. Așadar, care este cea mai bună abordare și care poate fi momentul definitoriu în care un cuplu să fie determinat să ceară îndrumare medicală pe tema infertilității?

Nu este nici un dubiu că momentul în care un cuplu descoperă că are probleme în procesul de reproducere este unul foarte dureros. Chiar dacă ambele persoane nu prezintă probleme de fertilitate și vârsta este una propice concepției, sunt doar 25% șanse de a concepe un copil în fiecare lună.

Unul din 6 cupluri întâmpină astfel de probleme, în vreme ce doar 1 din 10 apelează la sfatul unui medic specialist. Pentru unele cupluri, acest proces poate implica și un tratament de fertilizare in vitro.

Dacă ambii parteneri au sub 30 de ani, sunt sănătoși, au o viață sexuală regulată și nu reușesc să conceapă un copil timp de 12 luni, atunci ar fi indicat ca amândoi să realizeze niște teste de fertilitate și să ceară sfatul unui medic ginecolog specializat în infertilitate.

Fertilitatea unei femei începe să se diminueze după vârsta de 35 de ani. Tocmai de aceea, este recomandat ca femeile de minimum 35 de ani să consulte un medic specialist dacă timp de 6 luni nu au reușit să rămână gravide. 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI