Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-05-05 18:04:35 +0300 O fetiță de 5 ani are o memorie fotografică, putând memora peste 500 de itemi diferiți și specialiștii sunt de părere că prin exercițiu orice copil poate atinge această performanță.   Julia Rozenkova - micul geniu

Julia Rozenkova - micul geniu

Julia Rozenkova - micul geniu 470 900
O fetiță de 5 ani are o memorie fotografică, putând memora peste 500 de itemi diferiți și specialiștii sunt de părere că prin exercițiu orice copil poate atinge această performanță.  

Julia Rozenkova nu este doar un copil adorabil, ci este și un mic geniu format care a fost învațată să dezvolte o memorie fotografică atât de bună încât poate memora 500 de itemi distincți. Julia este unul dintre copiii care a fost educat în stilul Shichida – o metodă de învățare controversată din Japonia pe care tutorii o folosesc cu copii de cel puțin 6 luni.

Deși este prea tânără pentru a susține vreun test național, Julia a fost înscrisă de către părinții ei într-un program educațional care îi costă în jur de 3.000$ pe an, însă aceasta este capabilă să citească, să scrie sau să memoreze la un nivel foarte ridicat.

În filmulețul de mai sus, tatăl Juliei își testează fiica să vadă dacă poate reține cele 500 de imagini, iar fetița trece testul cu brio, având o singură ezitare la cel de-al 494 item. Tatăl Juliei lucrează de asemenea în cercetare, fapt care l-a determinat să își înscrie copilul la un astfel de curs, însă a declarat că dacă Julia nu ar fi fost încântată de ceea ce învață, ar fi retras-o.

Este foarte încântată când învață. Suntem foarte mulțumiți de progresele ei”, a declarat tatăl Juliei.

De la postarea filmulețului, Julia a învățat încă 150 de itemi, ceea ce înseamnă că în prezent poate reține ordinea a 650 de itemi diferiți. Fetița cântă și la pian și este de asemenea capabilă să memoreze o notele muzicale de pe o pagină doar în câteva secunde. Ea cântă doar din memorie și nu citește muzica pentru că nu are nevoie.

Deși majoritatea cercetătorilor sunt de părere că vârsta indicată pentru dezvoltarea unei memorii fotografice este între 6 luni și 3 ani, Hanako Ward, unul dintre tutorii cursului pe care îl urmează Julia susține că o astfel de abilitate poate fi dezvoltată la orice vârstă de către orice copil dacă acesta este dispus să lucreze suficient.

Atunci când un copil este tânăr, este posibil ca memoria lui să fie modelată într-una fotografică. Copiii sunt capabili să se dezvolte mule mai ușor, deoarece emisfera dreaptă a creierului este încă în creștere. Memoria fotografică este o abilitate specifică pentru emisfera dreaptă.

Deși metoda folosită de acești tutori pare să dea rezultate, sunt și o mulțime de experți care susțin că scopurile tutorilor sunt mult prea ambiționase și învață copiii să devină mai competitivi decât este cazul, fapt care le poate dăuna la maturitate. Totodată, ei sunt de părere că metoda Shichida nu le permite copiilor să se comporte adcvat vârstei lor, având în vedere că se concentrează doar asupra educației, nu și a distracției.

Sursa:Dailymail.co.uk

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI