Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-30 14:15:57 +0300 Informația este putere și oricărei femei însărcinate îi va fi mult mai simplu să gestioneze efectele simptomelor celui de-al treilea trimestru dacă știe ce o așteaptă. La ce să te aștepți în cel de-al treilea trimestru de sarcină?

La ce să te aștepți în cel de-al treilea trimestru de sarcină?

La ce să te aștepți în cel de-al treilea trimestru de sarcină? 470 900
Informația este putere și oricărei femei însărcinate îi va fi mult mai simplu să gestioneze efectele simptomelor celui de-al treilea trimestru dacă știe ce o așteaptă.

Perioada prenatală este una dintre cele mai minunate etape ale vieții, fiind presărată de amintiri pe care le vei povesti cu drag de-a lungul întregii vieți. O sarcină durează în medie 40 de săptămâni, dacă nașterea nu are loc înainte de termen și este constituită din 3 trimestre, fiecare având reprezentative câte 3 luni.

Dacă primul trimestru este de acomodare, al doilea de de experimentare al cât mai multor simptome ale sarcinii, cel de-al treilea trimestru este cel mai dificil. Exceptând panica pe care o au toate viitoarele mame atunci când simt că se apropie termenul, ultimele luni de sarcină sunt puțin mai dificile decât te așteptai.

Copilul se dezvoltă cel mai mult în această perioadă, ceea ce înseamnă că trebuie să ai mai mare grijă de tine și, implicit de acesta. De asemenea, pregătirile pentru naștere și pentru integrarea bebelușului sunt un alt factor de stres care pot afecta negativ starea de spirit a unei femei însărcinate.

Noi credem că informația este putere și că oricărei femei însărcinate îi va fi mult mai simplu dacă știe din timp ce o așteaptă. Așadar, mai jos vei putea găsi cele mai frecvente 10 aspecte specifice celui de-al treilea trimestru:

1. Corpul reține tot mai multă apă, ceea ce înseamnă că picioarele și mâinile ți se vor umfla semnificativ.

2. Durere abdominală. Durerile sunt minore, însă pot fi înfricoșătoare, deoarece o gravidă se va gândi întotdeauna la ce este mai rău atunci când va experimenta un simptom al sarcinii.

3. Urinare frecventă. Bebelușul se va dezvolta din ce în ce mai mult, ceea ce înseamnă că va aplica tot mai multă presiune pe vezica ta.

4. Iei în greutate. Este absolut normal, însă ai grijă să nu iei prea mult în greutate, deoarece totul va deveni mult mai dificil.

5. Durerile de spate. Pe măsură ce îți crește burtica, centrul de greutate ți se schimbă, iar durerile de spate vor fi tot mai puternice.

6. Se măresc sânii. Da, există și un aspect pozitiv al sarcinii. Vei avea sânii mai mari, însă și mai sensibili și dureroși.

 7. Dificultăți respiratorii. Vei obosi mai ușor decât în primele 2 etape ale sarcinii, iar în momentele în care bebelușul va fi agitat, îți va fi puțin mai greu să respiri.

8. Activitatea fetală. Zi sau noapte, copilul nu ține cont de programul tău de somn. Este perfect normal să miște chiar și atunci când tu dormi, așa că nu ai de ce să fii îngrijorată. Dacă dorești, poți să citești mai multe despre motivele pentru care mișcă bebelușul în timpul nopții.

9. Mergi legănat. Știi cum merge un piguin? Ei bine, același mers clătinat îl vei adopta și tu, cel puțin în ultimele săptămâni de sarcină, când burtica îți va crește văzând cu ochii.

10. Apar varicele. Din păcate, corpul nu te mai ascultă atât de bine cum o făcea înainte și este posibil să îți apară varice din cauza circulației sangvine. Fă puțină mișcare zilnic, în cazul în care doctorul nu ți-a recomandat contrariul și totul va fi bine.

Sursa: Pregnancyvideo.net

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI