Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-31 16:31:35 +0300 Conform unui nou studiu, o concentrație ridicată de Bisfenol A(BPA) în corpul unei femei însărcinate crește riscul unei nașteri premature. Legătura dintre Bisfenol A și nașterile premature

Legătura dintre Bisfenol A și nașterile premature

 Legătura dintre Bisfenol A și nașterile premature 470 900
Conform unui nou studiu, o concentrație ridicată de Bisfenol A(BPA) în corpul unei femei însărcinate crește riscul unei nașteri premature.

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au analizat o serie de monstre de sânge ale unor femei însărcinate, fiind internate în spital pentru a naște. Pe testele sanguine, cercetătorii au analizat și llichidul amniotic din uterul femeilor. Aceștia au descoperit că femeile care aveau nivelul BPA mai ridicat erau predispuse nașterii premature, comparativ cu cele care înregistrau un nivel mai mic.

Bisfenolul A poate fi găsit în ambalajele diferitor recipiente pentru alimente și este periculos în cazul în care se declanșează procesul chimic prin încălzirea învelișului odată cu prepararea mâncării. Studiul a fost publicat în Jurnalul de Medicină Maternală-Fetală și Neonatală (The Jornal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine).

Specialiștii sunt de părere că Bisfenolul A poate cauza inflamații anormale care pot contribui la problemele din timpul sarcinii. „În ultimii 10 ani, substanțele chimice industriale și-au pus amprenta asupra cursului normal al sarcinilor și au crescut riscul apariției simptomelor adverse în timpul sarcinilor, a declarant autorul.

Este nevoie de mai mult timp și resurse pentru a înțelege pe deplin legătura dintre Bisfenolul A și nașterile premature, mai ales că studiul a fost unul minor. Expunerea în sarcină la BPA a fost asociată, de asemenea, cu complicațiile respiratorii și problemele de comportament. Există alternative pentru produsele care conțin BPA, însă chiar dacă sunt mult mai sănătoate, acestea vor fi analizate în paralel.

Sursă poză: www.dolphinblue.com

Sursa: Time.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI