Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-06-28 16:53:50 +0300 Știai că poți simți loviturile bebelușului în pântec chiar și după ce ai născut? Află mai multe despre motivele care stau la baza acestui fenomen! Loviturile fantomă

Loviturile fantomă

Loviturile fantomă 470 900
Știai că poți simți loviturile bebelușului în pântec chiar și după ce ai născut? Află mai multe despre motivele care stau la baza acestui fenomen!

Fiecare mișcare sau lovitură pe care ai simțit-o în pântecul tău în perioada sarcinii te-a umplut de energie, de fericire și de dorința de a-ți ține în brațe copilul cât mai repede. Însă, cum rămâne cu loviturile pe care le simți chiar și după ce ai născut?

Acestea se numesc lovituri fantomă sau mișcări fetale fantomă și pot apărea chiar și la câteva luni după ce ai născut. Unele femei se simt stânjenite și evită să vorbească despre acest fenomen, considerând doar că mintea le joacă feste.

Loviturile fantomă sunt mișcări minore pe care le simți la nivelul abdomenului exact ca în timpul sarcinii. Singura diferență este faptul că le simți atunci când nu mai ești gravidă.

Nu a fost găsită o explicație medicală pentru acest fenomen, însă sunt câteva ipoteze care ar putea explica loviturile fantomă:

1. Uterul are nevoie de mai mult timp pentru a stopa contracțiile și începe să revină la funcțiile standard abia la câteva săptămâni după naștere.

2. Loviturile fantomă ar putea fi doar niște spasme musculare care au loc chiar dacă nu ești gravidă. Este foarte posibil să le fi simțit și în trecut, înainte de rămâne gravidă, însă nu le-ai dat importanță până acum. 

3. Problemele tranzitului intestinal poate fi un alt factor. 

4. Memoria mușchilor contribuie de asemenea la senzația pe care o are o femeie în momentul în care simte loviturile fantomă.

5. Unerori, recuperarea după naștere, respectiv efectele repoziționării organelor pot fi considerate ca fiind loviturile fantomă mult discutate.

Momentan, nu sunt disponibile foarte multe detalii despre acest subiect. Însă, ceea ce trebuie să ai în vedere este faptul că dacă experimentezi lovituri care seamănă cu cele pe care ți le oferea copilul în timpul sarcinii, deși nu mai ești gravidă, nu este nimic grav. Nu trebuie să te panichezi, deoarece după puțin timp dispar de la sine, iar exemplul cel mai bun îl reprezintă miile de femei din întreaga lume care au trecut deja prin asta.

Însă, dacă simți nevoia să vorbești cu cineva despre asta, poți apela la un medic specialist sau la o prietenă în care ai încredere.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI