Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-03-31 16:27:42 +0300 Nașterea unui copil este unul dintre cele mai dificile lucruri, iar stresul pe care îl exercită asupra corpului și psihicului tău declanșează uneori apariția depresiei postnatale. Lupta cu depresia postnatală

Lupta cu depresia postnatală

Lupta cu depresia postnatală 470 900
Nașterea unui copil este unul dintre cele mai dificile lucruri, iar stresul pe care îl exercită asupra corpului și psihicului tău declanșează uneori apariția depresiei postnatale.

Cele mai comune semne și simptome ale depresiei postnatale

1. Te simți vinovată pentru orice lucru care merge prost.

2. Ești abătută și tristă în majoritatea timpului.

3. Nu te poți face față nici măcar celor mai mici probleme.

4. Ești extenuată, dar nu poți dormi.

5. Te îngrijorezi prea mult în privința sănătății tale, deși ai confirmarea medicului că ești în regulă.

6. Ți-ai pierdut simțul umorului. Îți este din ce în ce mai dificil să zâmbești și să fii optimistă.

7. Te simți străină de copil și te întrebi dacă este într-adevăr al tău.

8. Ești mult mai irascibilă și ai tendința de a-ți vărsa nervii pe cei din jurul tău.

9. Nu te poți bucura de nimic.

10. Ai schimbări frecvente ale dispoziției.

11. Îți este foarte greu  să iei decizii.

12. Nu te poți concentra la nimic și crezi că viața nu mai merită trăită.

13. Te simți execrabil mai ales dimineața și seara.

14. Ți-ai pierdut pofta de mâncare și ai anumite probleme cu memoria.

15. Somnul tău este agitat și îți este foarte greu să te trezești dimineața, indiferent de oră.

Metode simple pentru a lupta împotriva depresiei postnatale

Este întotdeauna o idee bună să apelezi la remediile naturale pentru a lupta împotriva bolilor și afecțiunilor, însă doar dacă acestea sunt minore și nu îți afectează viața într-o manieră severă. Dacă simți că depresia postnatală a preluat controlul asupra vieții tale, atunci cel mai indicat este să consulți un medic pentru un consult de specialitate. Dacă identifici o parte din simptomele de mai sus ocazional, atunci te poți folosi de trucurile de mai jos pentru a îți îmbunătăți starea de spirit.

  1. Mănâncă sănătos

Este posibil să nu ai poftă de mâncare, însă străduiește-te să consumi măcar porții mici frecvent. Alimentele bogate în carbohidrați sunt ideale pentru ridicarea moralului și dacă vei consuma chiar și o poție mică de orez, o banană sau 2 felii de pâine, acestea îți vor oferi energie în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, ciocolata este aliatul de bază într-o astfel de situație.

  1. Fă mișcare

Poate nu știai asta, însă mișcarea joacă un rol important în starea de spirit a unei persoane. O scurtă plimbare prin parc sau o sesiune de joacă îți poate schimba dispoziția aproape instant.

  1. Vorbește cu prietenii tăi

Nu este nimic mai reconfortant decât să te descarci de probleme uneia din prietenele tale. Simplul fapt că ești ascultată te poate face să te simți mult mai bine, iar dacă la pachet vin niște sfaturi, atunci poți spune că ești cu adevărat norocoasă pentru că ai prieteni care se interesează de binele tău.

  1. Odihnește-te

Irascibilitatea și schimbările de dispoziție sunt de cele mai multe ori legate de stilul de odihnă haotic și ineficient. Asigură-te că te odihnești corespuzător, deoarece ai nevoie să fii odihnită pentru a funcționa la capacitate maximă.

  1. Gândește pozitiv

Sigur, e ușor de zis, dar greu de făcut. Deși este dificil în primele luni, este important să ai în vedere faptul că abia ai născut și este una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții tale. Găsește fericire în timpul pe care îl petreci cu copilul tău, deși o să fie puțin mai greu la început.

Sursa: Momjunction.com

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI