Mâncare de varză se oferă bebelușilor de 10 luni, în etapa diversificării alimentației.
Varza este un aliment bogat în vitamine, în special în provitamina A, vitaminele C și E, dar și în fibre, elemente care asigură sănătatea celulelor.
Vitaminele din grupa B sunt și ele foarte bine reprezentate: B1, B2, B3, B5, B6, B9.
Varza are proprietăți dezinfectante și cicatrizante la nivelul țesuturilor, precum și proprietăți expectorante. Datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și clorofilă, varza restabilește flora intestinală și contribuie la creșterea numărului de hematii.
Ingrediente:
• 1 varză medie
• 3 fire de ceapă verde
• 2 morcovi
• 2 ardei roșii
• 600 ml borș acru sau apă
• 3 linguri bulion
• ½ coriandru
• 2 linguri de ulei vegetal
• 1 crenguță de cimbru
Cum prepari:
1. Toacă mărunt varza;
2. Curăță, taie și sotează în apă ceapa și morcovul 4 minute, timp în care ții tigaia acoperită și amesteci din când în când, la un foc mic;
3. Adaugă varza și înăbuș-o și pe ea, fără a adăuga apă, timp de 10 minute;
4. Între timp fierbe borșul sau apa și taie ardeii mărunt;
5. După 10 minute adaugă la mâncare: borșul sau apa, condimetele, bulionul, ardeii și lasă-le să mai fiarbă 5 minute;
6. După ce ai oprit focul pune și uleiul.
Sursa: Eugenia Dobrescu - tehnician nutriționist
Comentarii