Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2015-12-10 14:32:07 +0200 Chemarea maternității nu ține cont de vârstă! Vezi care sunt avantajele și dezavantajele unei sarcini la doar 20 de ani. Mamă la 20 de ani

Mamă la 20 de ani

Mamă la 20 de ani 470 900
Chemarea maternității nu ține cont de vârstă! Vezi care sunt avantajele și dezavantajele unei sarcini la doar 20 de ani.

Chemarea maternității nu ține cont de vârstă si bate la ușa unora chiar și la 20 de ani. Însă, de ce ar alege o fată de doar 20 de ani maternitatea? Ce beneficii vor deriva din această alegere și ce aspecte ar trebui să fie luate în considerare înainte de a face acest pas? Să ne uităm la avantajele și dezavantajele uneia dintre cele mai importante decizii.

Momentul adevărului a sosit. Mâinile încep să tremure și vederea devine tot mai neclară. O linie albastră mică apare în fața ochilor pentru prima dată. Testul de sarcină a ieșit pozitiv. Un nou copil va veni pe lume. Însă, cum știi dacă ești sau nu pregătită pentru un copil?

De ce alege o fată de 20 de ani să devină mamă?

  • Vede copii peste tot. Există fete care văd în jurul lor copii și familii tot timpul, chiar și la vârsta de 20 de ani. După studenție, acestea doresc cu tot dinadinsul să joace rolul de mamă. Ele doresc să fie mame și aceasta devine principala preocupare. Tocmai de aceea, ele se decid să înceapă o familie la doar 20 de ani.
  • S-a întâmplat. Lipsa informației privind metodele de contracepție a dus la apariția unui număr impresionant de mame tinere care nu sunt de acord cu avortul și decid să păstreze copilul.

Mamă la 20 de ani... De ce nu este indicat!

  • La o vârstă fragedă este posibil ca sarcina să nu se desfășoare normal, putând exista de asemenea întârzieri privind data nașterii.
  • Este posibil ca o fată de 20 de ani să nu conștientizeze impactul pe care îl va avea un copil în viața ei.
  • Majoritatea fetelor de 20 de ani nu au un plan de viață stabilit. Tocmai de aceea, este foarte probabil ca deciziile pe care le va lua să fie bazate pe impuls și nu pe rațiune.
  • Apariția unui copil în viața unei fete de 20 de ani echivalează de cele mai multe ori cu renunțarea la dezvoltarea unei cariere. Prioritatea va fi copilul, iar facultatea și, implicit, obținerea diplomei și a unui serviciu vor trece în plan secund.

Înainte și după...

Înainte:

Programul unei fete de 20 ani ani include o viață socială activă, care se bazează în principal pe satisfacerea propriilor nevoi. De aceea, sunt foarte puține fete care sunt dispuse să renunțe la divertisment, ieșiri în oraș sau dezvoltarea unei cariere pentru a face loc nevoilor unei alte persoane.

După:

Dacă decizi să ai un copil la 20 de ani, poți spune adio nopților și dimineților liniștite, pentru că majoritatea bebelușilor sunt extrem de zgomotoși în cele mai nepotrivite momente. Timpul liber se va diminua considerabil, fie că vei beneficia sau nu de ajutorul familiei, iar fiecare zi va reprezenta o nouă provocare.

Schimbările inevitabile

  • Vei petrece mult mai puțin timp liber cu prietenii tăi. Sigur, vor face în continuare parte din viața ta, însă programul vostru va fi complet diferit, ceea ce va putea duce la înstrăinare.
  • Vei pune binele copilului înainte de toate;
  • Vei renunța la activitățile tale preferate, cel puțin în primele luni de viață ale copilului tău.

Însă, nimic nu este imposibil. Chiar dacă majoritatea fetelor care au ales să devină mame la 20 de ani au renunțat la micile lor plăceri pentru a acorda o mai mare atenție copilului, nu este un fapt general valabil. Îți poți crea propriile reguli care să satisfacă în egală măsură nevoile copilului, ale tale și ale familiei. Important este ca deciziile să fie luate rațional, în urma unei analize bazate pe argumente concrete și nu pe emoții și impulsuri.

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


Sponsori

Susținători