Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-04-06 17:34:35 +0300 Este posibil și recomandat să rămâi însărcinată după atingerea acestui prag? Mamă la 50 de ani

Mamă la 50 de ani

Mamă la 50 de ani 470 900
Este posibil și recomandat să rămâi însărcinată după atingerea acestui prag?

Vremurile în care trăim și faptul că punem totul pe repede înainte ne face să uităm faptul că un copil devine tot mai greu de conceput pe măsură ce trece timpul. Avem totodată exemplul celebrităților care dedic să conceapă un copil după 45 de ani și, mulțumită științei, acest lucru este din ce în ce mai realizabil.

În mod normal, abilitatea de concepție a unei femei se sfârșește odată cu instalarea menopanuezei, care înseamnă 12 luni consecutive fără menstruație. Vârsta aproximativă a apariției menopauzei este de 51 de ani. Statisticile nu sunt în avantajul femeilor care decid că vor să rămână însărcinate după 50 de ani, însă asta nu înseamnă că este imposibil. Doar 0,01% din categoria 50+ pot rămâne însărcinate în mod natural, restul fiind nevoite să apeleze fie la fertilizarea in vitro, fie la donare de ovocite.

Începutul

Îngrijirea trebuie să înceapă înainte de a rămâne însărcinată. Sunt o mulțime de avantaje pe care le poate avea o mamă trecută de 50 de ani, însă statisticile indică faptul că sănătatea nu face parte dintre ele. Mai jos, vei putea găsi câteva ponturi care te pot ajuta să te pregătești pentru sarcină.

- Dacă ai peste 50 de ani, este recomandat să consulți un specialist înainte de a concepe un copil.

- În urma controlului, medicul te va supune anumitor teste, indiferent că ai remarcat anumite probleme sau nu. În funcție de rezultate, dacă o sarcină naturală nu este posibilă, specialistul îți poate recomanda fertilizarea in vitro sau donarea de ovocite.

- Dacă alegi donarea de ovocite, vei fi supusă mai multor teste, printre care și unei evaluări psihologice, pentru a determina dacă ești pregătită fizic și psihic să ai un copil cu care nu ești înrudită din punct de vedere genetic.

- Totodată,  va trebui să acorzi mare atenție anemiei, hipertensiunii, problemelor pulmonare și cardiace, diabetului și altor complicații care pot apărea în timpul sarcinii.

Avantajele unei sarcinii la 50 de ani

Crezi sau nu, sunt o mulțime de avantaje pe care le poate avea o mamă care rămâne însărcinată la 50 de ani.

  1. Mamele mai mature trăiesc mai mult

Un studiu realizat de Universitatea Utah a descoperit faptul că mamele care nasc după ce ating pragul de 50 de ani sunt mai longevive, indiferent că au conceput copilul natural sau prin intermediul altor metode.

  1. Stabilitatea financiară

Statisticile indică faptul că veniturile financiare ale unei femei cresc cu 9-10% anual dacă aceasta alege să amâne conceperea unui copil. În cazul în care îți crești singură părintele, este posibil ca existența unui copil și complicațiile aferente acestei situații să te coste slujba. Sunt foarte puțini șefi care angajează mame singure, chiar dacă sunt potrivite sau chiar supracalificate pentru un job din cauza stilului de viață imprevizibil. La 50 de ani poți fi sigură că ai atins un prag profesional și financiar mai mult decât rezonabil pentru a nu te îngrijora și în privința acestui aspect.

  1. Experiența de viață

Ai cam văzut tot ce se putea veedea. Știi cum funcționează lucrurile, ești încrezătoare în propriile puteri, confortabilă cu viața ta, iar aceste aspecte te vor ajuta să iei decizii cât mai înțelepte atât pentru copil, cât și pentru tine.

Dezavantajele unei sarcinii la 50 de ani

Amânarea unei sarcinii până la această vârstă poate cauza câteva probleme.

  1. Sănătatea

Un studiu realizat în 2012 a evidențiat faptul că fertilizarea in vitro, donarea de ovocite sau conceperea naturală după 50 ani poate conduce la apariția diabetului, hipertensiunii sau preeclampsie, putând fi afectate și anumite organe interne. De asemenea, pierderea sarcinii, nașterea prematură sau apariția anumitor malformații sunt mult mai probabile la o astfel de sarcină.

  1. Starea fizică

Majoritatea femeilor iau în greutate peste 10 kilograme în timpul sarcinii. După o anumită vârstă, kilogramele în exces nu mai sunt doar inestetice, ci și dăunătoare.

  1. Fătul este expus mai multor riscuri

Șansele ca fătul să dezvolte anormalități genetice sau să sufere de sindromul Down sunt mult mai ridicate. Această probabilitate poate fi minimizată în cazul donării de ovocite.

  1. Dificultăți financiare

Sigur, experiența de viață și profesională îți oferă avantaje care lipsesc mamelor mai tinere, însă și mi puțin timp pentru a putea lucra. Dacă am face un calcul, vei fi nevoită să te pensionezi înainte ca studiile copilului tău să se finalizeze, ceea ce va face susținerea financiară puțin mai complicată.

Nu există vârsta ideală pentru a avea un copil. Aceasta depinde în funcție de situația fiecărei femei și de alegerile pe care le face și, datorită medicinei moderne, acum femeile pot concepe chiar și după ce au atins vârsta de 50 de ani.

Sursa: Momjunction.com  

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI