Romania
info@babyspace.com.ro +40 21 203 89 69
2016-08-09 15:51:00 +0300 Descoperă care sunt beneficiile masajului perineal și cum te poți recupera mult mai rapid după naștere dacă îl execuți corect! Masajul perineal

Masajul perineal

Masajul perineal 470 900
Descoperă care sunt beneficiile masajului perineal și cum te poți recupera mult mai rapid după naștere dacă îl execuți corect!

Ce este masajul perineal?

Perineul reprezintă zona care se află între vaginul și anusul unei persoane, iar majoritatea doctorilor recomandă femeilor însărcinate masajul perineal, mai ales în utimele săptămâni de sarcină. Astfel, te poți pregăti din timp pentru travaliu și naștere și te poți acomoda cu o parte din senzațiile pe care le vei simți în acele momente.

Garantează masajul perineal o naștere fără durere?

Nu, nu garantează, însă ajută extraordinar de mult. Dacă nașterea va fi naturală, atunci masajul perineal îți va pregăti corpul pentru naștere și, implicit, va diminua intensitatea durerilor. Însă, din păcate, nu le va elimina.

Beneficii ale masajului perineal

 1. Când ești aproape de punctul final, perineul se întinde pentru a încerca să se acomodeze cu dimensiunile capului copilului. Așadar, un simplu masaj perineal te va ajuta să lărgești canalul nașterii, pentru ca acomodarea să fie mult mai ușoară.

2. Reduce riscul rupturilor de naștere sau ale afecțiunilor care apar la nivelul vaginului.

3. Masajul perineal ajută la evitarea nașterii cu ajutorul forcepsului.

4. Dacă masajul este executat corect, acesta va ajuta la lățirea canalului nașterii, ceea ce înseamnă că presiunea exercitată asupra capului copilului va fi mult mai mică.

5. Recuperarea după naștere va fi mult mai rapidă.

6. Masajul perineal te va familiariza cu o parte din ce te va aștepta în timpul nașterii.

7. Femeile care beneficiază de masaj perineal în ultimele săptămâni de sarcină resimt toate simptomele negative ale sarcinii mult mai puțin.

Cum se execută corect masajul perinal?

  • Așează-te într-o poziție confortabilă. Folosește-te și de perne dacă ai nevoie.
  • Stând pe spate, îndoaie genunchii pentru a putea avea acces la zona perineului.
  • Folosește ulei.
  • Încearcă să aplici cât mai multă presiune în zona perineului (din interiorul vaginului) pentru a lărgi canalului nașterii. Însă, dacă simți durere și nu presiune, este cazul să te oprești.

Sursa: Momjunction.com

 

 

 

Comentarii

Neutral avatar

Articole similare


PARTENERI